15:33
Афера з нерухомістю в Ірпені. ФОТО

Днями на сесії Ірпінської міськради представники промерської партії "Нові обличчя" намагалися провернути грандіозну аферу на 7 млн грн. Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

За ніч до початку сесії в порядку денному з'являється сумнівний пункт №144, за яким, міській раді Ірпеня пропонувалося прийняти в комунальну власність територіальної громади м. Ірпінь від Ільницької Я. К. будинки і споруди по вул. Соборна, 183 тобто Будинок Культури.

Причому пропонувалося громаді Ірпеня цей будинок торгівлі викупити за скромною ціною в 14 173 488 грн.

Раптова поява цього питання і дивна сума обурила представників партії «Свобода», БПП. Інші депутати, не бачили в цьому нічого поганого, на що, мабуть, і робилася ставка: маючи більшість в міській раді партія «Нові обличчя» майже всі складом голосувала «ЗА» це питання, утрималися лише кілька депутатів.

Афера полягала в тому, що цей будинок продавався всього за 6 912 000 грн, а територіальній громаді Ірпеня пропонувалося його купити за 14 173 488 грн. ті. На 7 261 488 грн більше. Охочі нажитися на таку величезну суму, були впевнені, що депутати партії «Нові обличчя», маючи більшість і ніколи не задають зайвих запитань та легко проголосують «ЗА». Але питання було провалено, що дуже обурило секретаря міської ради, який поскаржився, що депутати не можуть правильно оцінювати майно, ще є питання кому це могло бути вигідно?

Таку «щедру» пропозицію було висловлено від екс-депутата Ільницької Яни Людвигівни, і колись працювала спеціалістом відділа стратегічного планування, інфраструктури та державних закупівель.

Збільшивши в 2 рази ціну звичайної будівлі, Ірпінь міг бути пограбований на суму понад 7 млн грн., що ставить під сумнів чесність всіх останніх «вигідних» закіпівель міської ради:

Граби за 700 000 грн

Найдорожча ялинка в Україні за 199 500 грн

Реконструкція площі більш ніж на 200 млн грн

Нескінченна заміна тротуарної плитки.

Тому питання 144 ставить під сумніви всі останні закупівлі міської ради.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1203 | Додав: abel | Теги: Нерухомість, афёра, Ірпінь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]