17:44
Альпійський сад

Альпійський сад являє собою стилізацію гірських схилів. Такий сад потребує особливих, "альпійських", рослин. Це різного роду мохи, чагарники, мініатюрні квіти. Такі рослини вимагають особливих умов: кислий ґрунт і скелястий рельєф.

Основне правило створення альпінарію, або альпійського саду, наслідування гірському рельєфу. Біля його підніжжя розташовуються дерева, досить багато квітів. Чим вище "в гори", тим бідніша рослинність, дерев немає зовсім. Вершина представлена лише камінням.

Облаштування альпінарію має розпочатися з планування його "виникнення". Більшість альпійських рослин потребують сонця, в тіні вони не ростуть. Тому подбайте про хороше освітлення. Безглуздо виглядає альпінарій, розташований на задньому дворі, у парканів або, що підноситься несподіваним чином посередині газону. Він повинен являти собою "повноцінну" пам'ятку вашого саду, вписуючись в нього.

Потім слід визначитися з вихідним матеріалом. Переважно в даному випадку - пісковик і вапняк. А от від використання річкової гальки та круглих валунів краще відмовитися. Ні в якому разі не розташовуйте камені симетрично. Поспостерігайте за тим, як вони розташовуються в реальності, щоб добитися максимальної природності.

Укладайте камені "поверхами" - великі в основу, більш дрібні - поверх них. Не забувайте про те, що між каменями розташовують рослини. Відмінний спосіб зрозуміти, чи буде альпінарій привабливий, подивитися на нього без рослин. Хороший альпінарій привабливий і в такому вигляді.

Після укладання залишається висадити рослини і підправити картину, що вийшла.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1504 | Додав: admin | Теги: рослин. Це різного роду мохи, чагар, альпійських, $IMAGE1-left$ Альпійський сад являє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]