19:15
Архітектори збираються три дні обговорювати будівництво тунелю Таллін-Гельсінкі

Естонські і фінські архітектори протягом триденної зустрічі обговорюватимуть ідею будівництва тунелю між Таллінном і Гельсінкі.

"Архітектори хочуть проаналізувати вплив таких великих інфраструктурних проектів як будівництво швидкісної залізниці Rail Baltica і тунелю на міське середовище Талліна і Гельсінкі, планування технічних мереж і зведення негативних наслідків будівництва до мінімуму", - наводить преса слова президента Спілки архітекторів Естонії Індрека Алльмана.

З кожного боку будуть представлені по 20 фахівців. Для роботи вони використовують симуляційні програми і візуальні матеріали.

Поки офіційна влада Естонії та Фінляндії не дають офіційних коментарів з приводу прокладки тунелю. Передбачається, що якщо проект буде схвалений і Європейський Союз допоможе з фінансуванням, тунель може бути побудований до 2030-2035 років.

Довжина залізничного тунелю, якщо він буде побудований, складе не менше 60-80 кілометрів, з яких 50-70 кілометрів пройдуть під водою на глибині до 200 метрів. Проект активно просувається мерами двох європейських столиць протягом останніх семи років. Однак заявка Естонії та Фінляндії на фінансування з боку ЄС була відхилена.

Передбачається, що тунель міг би стати частиною модернізованої вантажної траси Rail Baltika, що з'єднує Гельсінкі, Таллін і Берлін. Термін окупності складе до 40 років. За інформацією видання ERR.ee, вартість будівництва складе від 9 до 13 млрд євро.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1233 | Додав: admin | Теги: будівництво тунелю таллін-гельсінкі, Архітектор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]