17:46
Бездротові термостати і програматори для систем опалення

Кімнатні термостати і програматори вже досить популярні на ринку опалювальної техніки. У цій статті мова піде про особливості бездротових моделей. Як відомо, для управління температурою в приміщенні необхідно з'єднати кабелем кімнатний термостат з опалювальним устаткуванням, але ці два пристрої, зазвичай, знаходяться не поруч. Котел найчастіше розташований в технічному приміщенні, цокольному поверсі і т.д., а термостат потрібно встановлювати в місці, згідно з температурою якого відбуватиметься управління системою опалення.

Не завжди є можливість і бажання прокладати кабель, особливо, якщо ремонт в приміщенні вже зроблений. Для цієї мети і були придумані бездротові термостати. Ці пристрої складаються з двох модулів: контролера, який встановлюється в місці, типовому для вимірювання температури і виконавчого пристрою, який розташовується близько до опалювального обладнання і з'єднується з ним кабелем.

Передача сигналу відбувається радіоканалом, як правило, на частоті 868 МГц з перешкодостійким кодуванням, так що радіотелефони, мікрохвильові печі та інші подібні пристрої не створюватимуть перешкоди для зв'язку контролера з виконавчим пристроєм. Радіус зв'язку залежить від конкретної моделі термостата і коливається від 15 м до 30 м в приміщенні з урахуванням стін і перекриттів.

Наприклад, модель бездротового програматора Salus T105RF стійко працює на відстанях до 25 м, причому, гарантовано "пробиває" одне залізобетонне перекриття. Дерев'яні і цегляні стіни мало впливають на дальність зв'язку. Контролер живиться від батарейок, а виконавчий пристрій від мережі 220В. Так як він розташовується поруч з котлом, то проблем звідки взяти живлення не виникає. Більшість виконавчих пристроїв можуть безпосередньо комутувати ланцюг з силою струму до 16А. Цього вистачає для роботи з переважною більшістю побутового опалювального обладнання.

До переваг бездротових регуляторів температури, крім зазначених вище, також можна віднести їхню мобільність. Так як термодатчик вбудований в корпус контролера, то переміщаючи останній можна управляти опаленням з різних місць будинку. Наприклад, можна вдень встановити контролер у вітальні, а на ніч брати його з собою в спальню. Багато моделей контролерів обладнані підставкою.

Підводячи підсумок, якщо у Вашому будинку ремонт вже зроблений і/або Ви не хочете обмежувати себе заздалегідь визначеним місцем, за температурою в яких відбуватиметься керування опаленням, то Ваш вибір - бездротові терморегулятори.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1335 | Додав: admin | Теги: бездротові терморегулятори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]