10:03
Блогери розслідують секрети "супердачі Якуніна", підрахувавши скільки вона коштує і з ким на пару будувалася


Після того, як Олексій Навальний у суботу опублікував у своєму блозі фото супердачі глави РЖД Володимира Якуніна в Домодєдовському селі АКУЛІНІНО, в ефірі "Російської служби новин" з'явився чоловік, який назвався будівельником, який будував скандальний об'єкт і повідав, що бачив там всередині. Тим часом стала відома приблизна вартість загадкового палацу.

"Я там працював. Я ту баню і будував. Можу підтвердити все. Я там Якуніна бачив, можу довго розповідати. Роки три тому я там працював. Це АКУЛІНІНО. Там обнесено парканом, проходити тільки за перепустками. Там 300 чоловік в'єтнамців працювало, вони електровудками там всю рибу і вбили. Оздоблення зовнішнє італійський мармур. Лазня - три корпуси, 14 на 14 метрів, італійські меблі, барна стійка з мармуру, камін, вітражні вікна. Вона скляна, стін як таких немає, роздягальні, душові, все дуже дороге . Басейн 50 метрів у будинку. Є сховище шуб, холодильник. Маленький будинок це сина, гостьовий, а основний - це його. Там є молитовня, каплиця. Начебто Метробуд за 150 мільйонів там копав ставки. Плиткою там золотою оброблено, а приміщення дуже велике - хамам, баня, парна, панорама, щоб на ліс дивитися ", - заявив чоловік. Правда, пізніше з сайту РСН повідомлення про це було видалено. Але його встигли розтиражувати інші видання та блогери. Зазначимо, що раніше те саме сталося з оригінальною публікацією фотографій також від анонімного будівельника на розважальному сайті "ЯПлакал", звідки вони були видалені, але до цього багато хто вже встигли їх перепостити.

Нагадаємо, у повідомленні приблизно під п'ятьма десятками фото говорилося, що дача займає 70 гектарів під Домодєдово. За твердженням автора поста, він займався "розумним будинком". Там "вирили власні озера, побудували" слабкий "гараж на 15 автомобілів, окремий бокс під" Майбах ", спорудили півтора кілометра підземних ходів з основного будинку в гараж". На території маєтку - двоповерховий будинок для прислуги, 50-метровий басейн, "банька сирітська мається, на 1400 квадратних метрів".

Пізніше Навальному вдалося знайти дачу і на Google Maps, і в публічній кадастровій карті, а також підтвердити особу власника.

Навальний пізніше також додав до свого посту посилання на цікаве повідомлення від серпня 2011 року - сайту "Рибак Рибака", кореспондент якого розповідає, що приватні охоронці не пускають його в це саме АКУЛІНІНО і теж повідомляє про дачу Якуніна. "Вам на цій річці робити нічого, тут великі люди купили великі ділянки землі" - пояснили журналісту охоронці. Провівши невелике розслідування, він з'ясував, хто ці "великі люди", що живуть за колючим дротом і фактично приватизували частину річки Лиходійка разом з храмом і селом. За даними журналіста, це Сергій Ястржембський та Володимир Якунін. Про те, що тут "Ястребжемскій з гендиректором РЖД живуть", повідомив також близько півроку тому ще один інтернет-користувач у коментарях на wikimapia.

А Борис Нємцов вже підрахував, скільки приблизно коштує ця дача. За його даними, розкішну нерухомість Якунін став будувати в 2009 році - "рівно тоді коли РЖД стала освоювати нечуваний олімпійський бюджет в 266 млрд рублів на будівництво дороги Адлер-Красная Поляна".

"Якщо виходити з скромної оцінки в 10 тисяч доларів за кв. метр (рівно стільки коштує квадратний метр асфальту на дорозі Адлер-Красная поляна) і вартості гектара землі, за якою зараз її продають у АКУЛІНІНО, в 300 тисяч доларів, отримаємо 75 млн доларів США ", - пише Нємцов. Він звертає увагу на те, що на момент побудови дачі, річний дохід Якуніна складав всього 1,5 млн доларів - тобто працюючи у ВАТ РЖД з 2005 року, Якунін "міг зібрати 12 млн доларів. Але аж ніяк не 75".

Тим часом сам Володимир Якунін в своєму блозі пише про проект будівництва високошвидкісної лінії Москва-Нижній Новгород-Казань з перспективним продовженням до Єкатеринбурга. В результаті цього проекту час у дорозі з Москви до Казані повинен скоротиться до 3,5 годин. Іншим проектом є будівництво високошвидкісної лінії на південному напрямку Москва-Ростов-на-Дону-Адлер. Однак у коментарях до цього повідомлення блогери активно просять главу РЖД прояснити ситуацію з дачею в АКУЛІНІНО: "Ваша, не ваша, на які гроші ... Може бути наклеп?"

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1702 | Додав: adminA | Теги: супердача Якуніна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]