14:37
Британці відшукали в центрі Лондона скромний будинок Ротенбергів, натякнувши, що можуть його "​​заморозити"

57-річний російський мільярдер Борис Ротенберг, який потрапив під санкції США як член найближчого оточення президента Володимира Путіна, має відношення до будинку вартістю 5 млн фунтів (8,5 млн доларів) в Лондоні. Про це повідомила британська газета The Sunday Times, вказавши в заголовку, що мова про "партнері Путіна по дзюдо". Цей актив, на думку газети, може бути заморожений разом з іншими.

Як стверджує британська газета, будинок у престижному районі Найтсбрідж, який стоїть в ряду малоповерхових будинків з гаражами, з 2007 року використовується сином бізнесмена Романом Ротенбергом - громадянином Великобританії і власником кредитної компанії Micro Credit Global, передає сайт видання. Якщо вірити наведеній у статті The Sunday Times фотографії, двоповерховий будиночок виглядає досить скромно.

Згідно з даними The Sunday Times, будинок був куплений в тому ж 2007 році за 3,3 млн фунтів готівкою. За нинішніми розцінками він коштує 5 млн фунтів. Покупцем будинку значиться офшорна компанія Loktan Services, зареєстрована на Кіпрі. При цьому, як зазначає газета, Loktan Services була заснована всього за кілька місяців до покупки будинку в Найтсбріджі і належить вона двом іншим кіпрським компаніям - Zoulian Ltd і Zoulian Management Ltd. Британське видання не повідомляє інформації про прямі зв'язки цих офшорів з Борисом або Романом Ротенбергом.

Журналісти The Sunday Times навідалися в Найтсбрідж і зазначили, що будинок виглядає порожнім. Роман Ротенберг на дзвінки журналістів з проханнями про коментарі щодо кінцевого бенефіціарного власника компанії Loktan Services не відповів.

У березні цього року на тлі подій навколо України Міністерство фінансів США ввело санкції щодо низки росіян, в числі яких опинилися Борис Ротенберг і його брат Аркадій. Через місяць після цього під санкціями виявився банк "Північний морський шлях", співвласниками якого є брати Ротенберг. І тепер, пише The Sunday Times, на тлі жорсткості санкцій щодо Росії з боку ЄС Борису і Аркадію може бути заборонений в'їзд до країн ЄС, а також можуть бути заморожені їхні європейські активи, в тому числі і цей будинок в Найтсбріджі.

Нагадаємо, що раніше інший британський таблоїд, The Daily Mail, повідомив про те, що найдорожчий особняк в Лондоні за 120 млн фунтів стерлінгів недавно купив "тіньовий" олігарх РФ Андрій Гончаренко. А він, як писала російська преса, був бізнес-партнером Аркадія і Бориса Ротенбергов. Але це було ще до трагедії з літаком авіакомпанії Malaysia Airlines під Донецьком, після якої Євросоюз вирішили ввести санкції щодо бізнесменів і людей з оточення російського президента.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1469 | Додав: abel | Теги: Борис Ротенберг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]