17:33
Будинки Бориса Березовського: що було і що залишилося


Преса підбиває підсумки життя і діяльності несподівано померлого Бориса Березовського. Зокрема, "Комерсант" наводить огляд житлових володінь знаменитого підприємця і авантюриста.

Останнім місцем проживання Бориса Березовського став особняк на вулиці Мілл-лейн в місті Аскот у графстві Беркшир у Великобританії. За даними сайту Zoopla.co.uk, що відслідковує ціни на нерухомість, вартість будинків на Мілл-лейн варіюється від 475 тисяч до 1,3 мільйона фунтів стерлінгів.

За деякими даними, в Британії Березовському також належав будинок на території закритого маєтку Wentworth Estate в графстві Суррей. На території Wentworth Estate знаходяться (чи знаходилися) особняки султана Брунею, футболіста Андрія Шевченка, музикантів Кліффа Річарда і Елтона Джона. Безпосередньо в Лондоні Березовському належали особняк в Челсі (Forbes оцінює його в 5 мільйонів фунтів стерлінгів) і квартира в престижному районі Белгравія. Раніше бізнесмен також володів маєтком Hascombe Court у графстві Суррей. За словами колишньої дружини підприємця Олени, будинок був проданий за 25 мільйонів фунтів, з яких їй відійшли 5 мільйонів. Маєток було придбано в 2004 році у діджея Кріса Еванса за 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

У Франції, на Кап-д `Антіб на Лазурному березі, Борис Березовський володів двома об'єктами нерухомості - Chateau de la Garoupe і Clocher de la Garoupe. Обидві вілли були куплені в 1997 році за 22 мільйони євро. 30 липня 2007 Басманний суд Москви за запитом Генпрокуратури наклав арешт на Clocher de la Garoupe. Адвокати бізнесмена тоді стверджували, що вілла була продана ще в 2001 році. Березовському також приписували володіння замком Chateau de la Croe, який у 2004 році був куплений Романом Абрамовичем.

У Нью-Йорку Борис Березовський володів квартирою, на яку в 2010 році Басманний суд також наклав арешт. За деякими даними, квартира була продана ще в 2008 році.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1685 | Додав: adminA | Теги: Лазурний берег, Chateau de la Garoupe, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]