21:21
Будинки і квартири в Іспанії все ще падають в ціні

У липні 2015 року вартість будинків і квартир на батьківщині кориди знизилася на 2,4% за рік. Такі дані оприлюднила Рада нотаріусів Іспанії. За даними організації, середня вартість квадратного метра житла в липні 2015 року склала 1240 євро. Таким чином, з 2007 року житло в Іспанії подешевшало вже на 33,9%. При цьому апартаменти впали в ціні на 3,1%, а приватні будинки - подорожчали на 3,4%. Вартість квадратного метра вторинних квартир склала 1330 євро (-4,5%), а вартість нових квартир - 1730 євро (9,4%).

У липні 2015 року було укладено 39 105 угод з житлом, що на 10,7% перевищує показники минулого року. За даними El Mundo, зростання числа транзакцій відбилося також на кількості нових іпотечних кредитів. У липні 2015 року було підписано додатково 27,1% кредитних договорів, що на 1,5% менше, ніж роком раніше.

За даними Ради нотаріусів Іспанії, частка угод із залученням іпотеки склала 44,6%, а середня вартість іпотечного кредиту - 77,2% від вартості нерухомості. Це свідчить про стабілізацію на ринку нерухомості Іспанії.

На думку міжнародного рейтингового агентства Fitch, відновлення цін на житло в Іспанії в 2015 році буде обмеженим. При цьому очікуються значні відмінності між різними регіонами за темпами відродження ринку.

Поглинання надлишкового стоку нерухомості в Іспанії може зайняти до 10 років

Надлишок непроданих об'єктів залишається серйозним баластом для іспанського ринку нерухомості. Такий висновок зробили автори доповіді, яка щорічно складається компанією RR de Acuña & Asociados. За їхніми даними, за умови збереження нинішніх темпів продажів в половині іспанських провінцій на поглинання стоку потрібно від шести до 10 років.

На думку експертів, оптимальна тривалість цього процесу становить близько 3,2 роки. З урахуванням того, що на сьогоднішній день в країні налічується 1 650 000 доступних для придбання об'єктів, домогтися подібних результатів можуть тільки Мадрид і Наварра. У середньому по країні на поглинання стоку необхідно шість років. Втім, ця цифра істотно варіюється залежно від низки параметрів.

Так, кращі показники демонструють деякі міські райони і прибережні зони. Що стосується першої категорії, то, наприклад, в Астурії, Наваррі, Мадриді і Бадахос надлишок житла буде ліквідований через 2,5-3,5 року. Що стосується узбережжя, то найбільш активно сток поглинається в Жироні, Аліканте, Малазі і Уельві.

Що стосується типології житла, то в міських зонах "зайві" новобудови будуть розкуплені набагато швидше - за 3,2 року проти 5,1 року в разі вторинної нерухомості.

У силу всіх вищезазначених причин представники консалтингового агентства зазначають, що в місяці поточного року і в 2016 році збережеться тенденція до стабілізації цін на житло. У деяких районах із середнім і високим рівнем попиту, де доступних для придбання об'єктів практично не залишилося, вони можуть зазнати деяке зростання.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1444 | Додав: abel | Теги: в Іспанії, квартири в Іспанії, нерухомість в Іспанії, падають в ціни, Будинки в Іспанії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]