11:38
Будинок з клеєного профільованого бруса

Сьогодні популярність будинків з профільованого бруса безсумнівна, і для цього є всі підстави. Справа в тому, що профільований клеєний брус має характеристики, які значно перевищують звичайний брус, раніше часто вживаний для зведення дерев'яних будинків.

Нова технологія передбачає склеювання, заздалегідь висушених при певному температурному режимі, дощок. Такий брус практично не дає усадки і не жолобиться під час експлуатації. Геометрія будови при цьому зберігається практично весь час експлуатації будівлі. Таким чином, будинки з клеєного профільованого бруса стали досить перспективним напрямком у будівництві житла. Крім того, брус обробляється спеціальними хімічними складами, що перешкоджають розвитку грибкових захворювань деревини і пошкодження шкідниками.

Тим не менш, при всіх перевагах конструкцій з клеєного бруса, будівництво заміських будинків з каменю і цегли нітрохи не втратило своєї актуальності і відзначається своєю міцністю, ґрунтовністю і надійністю, що б там не говорили.

Конструкція замка з'єднання елементів з бруса у різних виробників бруса - своя, тому, при покупці майте на увазі, що весь брус на будівництво одного будинку належить купувати в одного виробника. Існують конструкції, що передбачають застосування лляного ущільнювача, інші - за принципом "паз-гребінь".

Ще одна особливість будинків з клеєного бруса - всі деталі потрібної довжини і конфігурації виготовляються згідно проекту на виробничій базі виробника, проходять попередню контрольну збірку, і лише після цього доставляються і монтуються на місці. Тим самим виключається відсутність (недолік) будівельних елементів при складанні. Можна придбати у виробників готові стандартні проекти, а можна і замовити виготовлення за індивідуальним проектом.

Існують різні думки, щодо протипожежних властивостей дерев'яних будинків. Їхні виробники стверджують, що такі будови досить стійкі до поширення вогню і навіть більш надійні, тому що не так швидко обрушаются. Конкуренти стверджують, що деревина - не найкращий у цьому відношенні будівельний матеріал.

У будь-якому випадку - рішення залишається за майбутнім власником заміського будинку, яке, зважаючи на його важливості, не можна приймати галопом, без ретельного вивчення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1387 | Додав: abel | Теги: Будинок з клеєного профільованого б, клеєний профільований брус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]