20:31
Будівельні матеріали для різних видів робіт: арматура і блок хаус

Будівельна арматура

Там, де необхідно надати виробу з бетону особливу міцність і жорсткість, застосовують арматурний прут. Будівельна арматура застосовується при виготовленні мостових прольотів, фундаментів, для зміцнення перегонів і покриттів, при спорудженні тунелів. Найбільшого поширення набула арматура періодичного профілю і гладка будівельна.

Профілі в профільній арматурі наносяться на прут під кутом до поздовжньої осі. Це забезпечує надійне з'єднання з бетонною конструкцією. Такі профілі використовують при виготовленні потужних конструкцій. Для виробництва прута використовується легована і високолегована сталь. Додавання титану збільшує міцність характеристики конструкції. АI - це маркування арматури з гладким або рифленим профілем.

Класифікація від АII до АVI відноситься до періодичних профілів. Існують певні вимоги до арматурного прокату. Сюди можна віднести: антикорозійні властивості, міцність, простота зварювальних робіт. Важливою характеристикою прокату є ступінь зчеплення з бетонною поверхнею.

Блок хаус

Якісний блок хаус - це по суті різновид евровагонки. Лицьова частина цієї вагонки зовні нагадує оциліндровані колоди. Однак вагонка блок хаус має низку незаперечних переваг. Насамперед вона не схильна після певного часу до викривлення. Це дозволяє вагонці тривалий час зберігати привабливий зовнішній вигляд.

По-друге, блок хаус дуже легкий при складанні, бо випускається в різних модифікаціях за розмірами. Природно, для зовнішньої обшивки застосовується блок хаус дошка з великим перетином, а для внутрішньої - з меншим. Блок хаус дошка виготовляється з ялини і модрини, кедра і сосни.

Блок хаус екстра-класу - найбільш якісний товар. Не має нарікань з геометрії і наявності тріщин. Так само відбувається сортування за видами деревини. Відсутність сучків.

Блок хаус стандарт. Якісний продукт з гладкою прекрасно обробленою поверхнею. Допускається невелика кількість не наскрізних, а "живих" сучків. Зовсім виключені відколи, тріщини, посиніння деревини.

Блок хаус економ допускає невелику кількість наскрізних сучків, відколів, синяви, але при цьому має правильну геометрію і стерпне якість поверхні. Застосовується для обшивки гаражів, господарських блоків та інших другорядних приміщень. Ціна на такий товар набагато нижча в порівнянні з більш якісними сортами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1495 | Додав: admin | Теги: блок хаус, арматура | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]