14:42
Будівельники влаштували новий армагеддон в Сочі: пластами "пішов" ліс, за ним сповзають будинки, села залишилися без води


На схилі гори в мікрорайоні Бліново Адлерського району Сочі йде катастрофічний зсувний процес. Ліс цілими пластами обрушується вниз, сповзає грунт, рве труби водопостачання. Під загрозою знищення знаходяться житлові будинки.

Як часто відбувається в Сочі, зсувний процес спровокований будівельними роботами. Невідома організація без будь-яких укріплювальних робіт риє величезну траншею для прокладки комунікацій прямо на схилі гори, під житловим сектором, повідомляє sochi-24.ru з посиланням на місцевих жителів.

За їх словами, роботи на вулиці Лісовій почалися близько трьох місяців тому. Будівельники "пригнали" на місце бригаду робітників і заходилися пиляти дерева, які, як відомо, утримують зсувний схил. Наслідки не змусили себе довго чекати: навколишній ліс, не витримавши навантаження, почав тріщати і цілими пластами йти вниз.

Кілька днів тому під дією рухомого грунту почали рватися водопровідні труби. Жителі довколишніх будинків почули звук, схожий на вибух, і спостерігали  фонтан, який зметнувся вгору. В результаті сусідні великі села на кілька днів залишилися без водопостачання. Після того як аварійні служби залатали один водовід, тут же прорвався інший. Зсув також порвав прокладені у землі телекомунікації.

Після цього на місце приїжджали чиновники адміністрації та дільничний поліції. Були складені акти, але ніяких результатів це досі не принесло, роботи тривають.

Місцеві жителі підрахували, що кожен день земля провалюється на відстань від 30 сантиметрів до півтора метрів. Біля житлових будинків вже почала обвалюватися дорога, впав паркан на одній із земельних ділянок.

Зсув рухається з такою швидкістю, що робітники навіть не встигають прокласти комунікації у вириту траншею: туди постійно звалюється новий грунт. Вони щоразу просто вибирають землю екскаватором і складують поруч. Місцеві жителі б'ють на сполох: ось-ось в цю яму "пірнуть" їхні будинки.

Після багаторазових звернень до будівельників, безрезультатних спроб привернути увагу керівництва міста 27 квітня, не дочекавшись ніякої допомоги від влади, мешканці навколишніх будинків вийшли живим щитом на будівельний об'єкт і зупинили роботи.
Мікрорайон Бліново розташований біля північно-західної кромки Імеретинської низовини, на території якої в даний час йде будівництво головних спортивних споруд майбутньої зимової Олімпіади.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1800 | Додав: adminA | Теги: армагеддон в Сочі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]