19:59
"Будівництво століття" на ВВЦ відкриється океанаріумом за 2,1 млрд рублів


 Першим проектом у рамках "будівництва століття" на ВВЦ стане створення на місці колишніх теплиць найбільшого в європейській частині Росії океанаріуму: у його будівництво готові вкласти 2,1 мільярда рублів співвласники "Київського майдану" Год Нісанов і зарах Ілієв, пише "Комерсант".

При цьому уряд РФ вирішив виключити належні йому 70% акцій Всеросійського виставкового центру (ВВЦ) з плану приватизації. Цей пакет передається мерії Москви, яка тепер буде повністю контролювати процес реконструкції ВВЦ.

"Консолідувавши всі 100%, місто в обов'язковому порядку виконуватиме зобов'язання, які раніше федеральний уряд оформив відносно об'єктів на території ВВЦ", - заявив "Комерсанту" чиновник уряду Москви. Таким чином, мерія гарантує країнам СНД їх право взяти в оренду в ВВЦ на 50 років колишні павільйони республік СРСР по 1 рублю за 1 кв. метр.

Ставши єдиним власником ВВЦ, мерія зможе нарешті почати обіцяну ще два роки тому реконструкцію комплексу. Тоді співінвесторами проекту погодилися стати співвласники компанії "Київська площа" Год Нісанов і Зарах Ілієв, яким, зокрема, належать торговий центр "Європейський" і готель "Україна". Бізнесмени, чий стан Forbes оцінює сукупно в 3 мільярди доларів, планували вкласти в реконструкцію ВВЦ близько 1,5 мільярда доларів. За інформацією "Комерсанта", навесні цього року рада директорів ВВЦ затвердила у рамках запропонованої бізнесменами програми реконструкції будівництво океанаріуму.

У травні цього року ВВЦ підписав інвестконтракт з ТОВ "Відродження ВВЦ". У цьому документі говориться, що океанаріум загальною площею 40 тисяч кв. метрів, складовою частиною якого стануть дельфінарій і театр ластоногих, буде побудований на місці павільйону N23. У концепції, підготовленій архітектурним бюро ABD Architects, зазначено, що об'єкт, який зможе одночасно прийняти до 2,64 тисячі глядачів, буде побудований на ділянці 1,98 гектара.

В океанаріумі буде жити косатка. У Європі ця тварина є тільки в океанаріумі на Тенеріфе. Купівля косатки могла обійтися інвесторам приблизно в 1 мільйон доларів, говорить одне з джерел газети. Більше того, океанаріум у ВВЦ може стати найбільшим в європейський частини Росії. Зараз найбільший подібний об'єкт будується на острові Російський у Владивостоці, але він буде використовуватися в наукових цілях.

Додамо, що минулого року океанаріум був відкритий в столичному торгово-розважальному центрі "Ріо" на Дмитрівському шосе. Але він втричі менше майбутнього об'єкта на території ВВЦ.

Нагадаємо, раніше найбільший океанаріум в Європі влада Москви планувала побудувати на Поклонній горі, але активи інвестора проекту були заарештовані.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1895 | Додав: adminA | Теги: дельфінарій і театр ластоногих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]