20:49
Будуємо гіпсокартонну перегородку

Рідко, коли ремонт обходиться без застосування гіпсокартону. Гіпсокартон - це гіпсова пластина, обклеєна будівельним картоном. Матеріал дуже легкий, що дозволяє застосовувати його в багатьох конструкціях. Також матеріал є екологічно чистим і має кислотність, як в людської шкіри.

Щоб встановити гіпсокартонну перегородку потрібно: перфоратор, шуруповерт, рівень, ножиці по металу, канцелярський ніж, молоток. Необхідні матеріали: напрямні і несучі профілі, дюбелі і саморізи.

Якою би складною не була конструкція, спочатку потрібно зробити розмітку на стіні, підлозі та стелі. Для розмітки краще користуватися лазерним рівнем (він більш точний у вимірі).

Тоді настає черга спорудження каркасу. Для цього спочатку беруться напрямні профілі і кріпляться до підлоги, а потім до стелі дюбель-цвяхами. Сама трудомістка робота позаду. Несучі або базові профілі кріпляться досить легко. Профілі відрізаються за висотою і встановлюються в направляючі з однаковою відстаню один від одного. Профілі повинні встановлюватися строго вертикально. Якщо в конструкції передбачений дверний отвір, то в профілі, які послужать рамкою для прорізу необхідно вставити дерев'яний брусок для жорсткості. Також, для жорсткості конструкції, потрібно встановити горизонтальні перемички. На цьому, монтаж каркаса завершено.

Настає черга обшивки гіпсокартоном. Листи кріпляться до каркаса саморізами тільки з одного боку, через 15-20 см. Це необхідно для того, щоб прокласти проводку або шумоізолуючий матеріал. Якщо товщина стінки більше 10 см, то шумоізоляцію, а саме, мінеральну вату, прокладають в два шари.

Залишається зайнятися естетичною обробкою готової конструкції. На швах між листами кріпиться спеціальна армована стрічка, вона необхідна для запобігання появ тріщин. Відколи або невеликі отвори можна замазати алебастром. Потім листи шпаклюються. Оскільки поверхня гіпсокартону досить гладка, то один шар шпаклівки приховає всі нерівності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1472 | Додав: abel | Теги: гіпсокартонну перегородку, перегородка, гіпсокартонна перегородка, гіпсокартон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]