21:25
Будуємо відкриту кухню

Довге кип'ятіння і варіння в закритому просторі маленької, тісної кухні дачного будиночка, мимоволі приводять до думки про будівництво кухні поза межами дому. Особливо, коли настає пора заготовок на зиму. Побудувавши літню кухню на дачній ділянці, ви неодмінно оціните переваги такої будівлі.

Перш за все, варто визначитися з вибором типу кухні - закритою або відкритою її побудувати.

У кухні закритого типу багато позитивних сторін: вітер, опади, комахи, пил - не будуть перешкодою при приготуванні їжі. Якщо провести опалення, то кухню можна використовувати з настанням холодів. У кухні закритого типу можна облаштувати підвал, не турбуючись, що літні заготовки можуть зіпсуватися. Єдиний недолік закритої кухні - будівельного матеріалу буде потрібно набагато більше, ніж для будівництва відкритої кухні. Можливо, буде потрібна будівельна документація та залучення найманих працівників.

Переваг у кухні відкритого типу дуже багато. По-перше, приготування їжі на свіжому повітрі набагато приємніше і комфортніше. По-друге, асортимент і кількість будівельних матеріалів для будівлі буде потрібний значно менший, ніж для будівництва закритої альтанки. По-третє, є можливість установки мангала або барбекю.

Для початку треба визначитися з площею кухні і викопати відповідний котлован, глибиною не більше 20 см. Прокласти каналізаційні та водопровідні комунікації. Поставити й забетонувати стовпи для каркаса кухні. Засипати котлован щебенем або піском. Можна весь майданчик залити бетоном, а можна просто укласти тротуарну плитку. Далі монтується покрівля. Якщо кухня примикає однією стіною до будинку, то покрівлю можна зробити односхилою.

При виготовленні стін альтанки, враховується вітряна сторона, так як з підвітряного боку краще зробити суцільну стіну. Закритість чи відкритість стін кухні, залежить від бажання господарів. Для зведення стін використовується облицювальна цегла, природний камінь, або дошка, попередньо просочена спеціальними водовідштовхувальними засобами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1688 | Додав: abel | Теги: BBQ, кухня на вулиці, відкрита кухня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]