20:35
Через наплив росіян іспанці стали називати провінцію Аліканте "новим Кіпром"

Через наплив росіян - бізнесменів, покупців житла і туристів - іспанці стали називати свою провінцію Аліканте, що розташована на Східному узбережжі Іспанії, "новим Кіпром", або "російської столицею Середземномор'я".

В останні роки там спостерігається особлива активність росіян: з'являються ріелторські агенції та будівельні компанії, готелі, ресторани, дискотеки, магазини, імпортно-експортні фірми, що належать громадянам Росії. Збільшується число власників житла та туристів, що приїжджають на місцеві пляжі в літній час.

У містах і селищах регіону, таких як Торреб'єха, Бенідорм, Кальпе або Алтея, вихідці з Росії вже стають домінуючою діаспорою, повідомляє DW-World.

Представник Торгово-промислової і навігаційної палати Аліканте Хакобо Андреу заявив DW, що регіон відтепер "живе багато в чому за рахунок російських євро". За рахунок закупівель росіянами місцевої продукції - будівельних матеріалів, меблів, взуття, консервів, свіжих овочів і фруктів - в провінції набагато легше переживається економічна криза, з якого Іспанія ніяк не може вибратися.

"Тільки дитячих іграшок, що випускаються в Аліканте, росіяни закупили у нас в минулому році на суму в 30 мільйонів євро", - зазначив Андреу.

Громадяни Росії з кожним роком все більше інвестують в провідну галузь економіки Аліканте і всієї Іспанії - індустрію літнього відпочинку і туризму, включаючи будівництво готелів та індивідуального житла в курортних зонах узбережжя.

А паралелі з Кіпром з'явилися у зв'язку з тим, що в останні два роки в банки Аліканте надійшло щонайменше 5 мільярдів російських євро, які раніше працювали в банках Кіпру. "Мабуть, російські підприємці перемістили свою ділову активність в Аліканте через фінансові проблеми на Кіпрі", - робить висновок Андреу.

Все більшу роль у регіональній економіці відіграє і покупка росіянами нерухомості. У придбанні житла росіяни в Іспанії займають перше місце серед іноземців, значно випередивши англійців, німців та інших західноєвропейців.

У 2012 році в їх руки перейшло 3,5 тисячі квартир і котеджів за середньою ціною 202 000 євро за об'єкт. У 2013 році, за прогнозами асоціації, кількість угод має збільшитися як мінімум на 20%.

До того ж росіяни витрачають багато грошей на обстановку свого нового житла і свій відпочинок - купують дорогі меблі, автомобілі та яхти. А в банках провінції на поточних рахунках і депозитах вони тримають чималі кошти.

Туристи з Росії вибирають більш дорогі готелі та ресторани, а також роблять багато покупок - від одягу до ювелірних виробів. У результаті російські туристи витрачають значно більше, ніж гості з інших країн. За статистикою, якщо кожен західноєвропейський турист залишає під час свого перебування в провінції близько 700 євро, то росіянин - на 1000 євро більше.

За даними Ради з туризму провінції, в 2010 році в Аліканте побувала 31 тисяча росіян, у 2011 році - 53 тисячі, а в 2012 році - вже 85 тисяч. І схоже, всі перераховані цифри - від кількості російських туристів до сум на їх депозитах - будуть тільки збільшуватися. Зараз аеропорт Аліканте - "Ель-Альтет" - щоденно приймає два рейси з Москви і один з Санкт-Петербурга

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1760 | Додав: adminA | Теги: іспанія, провінція Аліканте | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]