22:56
Черговий дерев"яний хмарочос зводять в Австрії: 30-поверхову будівлю з клеєного бруса

Если вы устали от шумной жизни в столице или в большом мегаполисе, то тогда лучшим вариантом для вас будет квартира в Одессе, которую выгодно поможет купить сайт holiday-in.odessa.ua.

Жителі невеликого австрійського міста Дорнбірн, що стоїть на кордоні Німеччини, Швейцарії та Ліхтенштейну, отримали нову міську пам'ятку - хмарочос LifeCycle Tower, зведений з клеєного бруса.

У будівництві цієї 30-поверхової будівлі компанія Cree Inc. використовувала тільки екологічно чисті технології. Хмарочос збирається зі збірних модулів - бетонних панелей і дерев'яних балок, облицьованих металом. Така секційна структура дозволяє заощадити на традиційних будматеріалах, а також значно скоротити загальні терміни монтажу будівлі.

Хмарочос оснащений унікальними водопровідними та водовідвідними системами, які значно знижують витрати на обігрів будівлі, а також забезпечують раціональне використання води. Широко застосовуються в будинку сонячні батареї та фотоелектричні панелі, які помітно зменшують витрати на електроенергію, повідомляє The Daily Mail. Застосована в будівлі і спеціальна система, що дозволяє автоматично встановлювати комфортну температуру.

Як розповів архітектор Cree Набі Таха, "ми хотіли побудувати будинок так само, як автоконцерни виробляють свої машини або як корпорації збирають комп'ютери - тут потрібна організація виробничого процесу і особливий підхід до системи виробництва".

Нагадаємо, в цьому ж році в Австралії завершується зведення десятиповерхового будинку з клеєного бруса. Як повідомляє журнал Architecture And Design, дерев'яний хмарочос в Мельбурні, що отримав назву Forte, підноситься на 32 метри над землею. Матеріал, з якого він побудований, виробляється з натуральної, екологічно чистої деревини, однак за міцністю не поступається традиційним бетону і сталі. Незважаючи на те що в Європі клеєний брус був популярний ще десять років тому, Fortе стане першим житловим будинком в Австралії, в будівництві якого застосовувався цей матеріал.

Дерев'яний хмарочос буде викидати в атмосферу на 1400 тонн менше вуглекислого газу, ніж навколишні його бетонні багатоповерхівки. Цей показник еквівалентний зникненню з доріг 345 автомобілів. Крім того, використання дерев'яних панелей передбачає поліпшення теплових характеристик житла - екобудинок буде витрачати на 25% менше енергії і води, що дозволить власникам економити до 300 доларів на рік, відзначає GreenPress.

Вартість апартаментів в 23-квартирному будинку коливається від 430 до 795 тисяч доларів.

А в 2008 році у Великобританії архітектор Мюрей Гров звів у Лондоні проект Stadthaus - дев'ятиповерхова будова до цього моменту вважалася найвищим дерев'яним житловим будинком у світі.

Втім, людство володіє багатовіковим досвідом зведення висотних будівель з дерева. Ще 1400 років тому в Японії був побудований 19-поверховий дерев'яний будинок, що зберігся й донині, незважаючи на високу сейсмічну активність в регіоні та значну вологість клімату.

Однак, як зазначає The Daily Mail, норми і правила, що застосовуються при сучасному будівництві, погрожують зупинити зростання дерев'яних хмарочосів. За даними видання, до прикладу, в Канаді дозволено будувати максимум шестиповерхові дерев'яні будівлі, в США і Китаї - п'ятиповерхові, а в Росії максимальна висота дерев'яних будівель обмежена чотирма поверхами.

Ймовірно, тому в Архангельську в 2009 році був знесений 39-метровий 13-поверховий житловий дерев'яний будинок підприємця Миколи Сутягіна. Будинок, початок будівництва якого припав на початок 90-х років минулого століття, потрапив в багато довідників та путівників. Однак ця споруда, на думку міської влади і різних відомств, представляла потенційну небезпеку для довколишніх будинків. У 2007 році мерія Архангельська подала до суду позовну заяву, в якій зажадала знести самовільну споруду. На початку 2009 року будинок був зруйнований.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2191 | Додав: adminA | Теги: 30-поверхову будівлю з клеєного бру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]