22:54
Ціни на житло у Великобританії досягли максимуму за останні 5 років
Ціни на житло у Великобританії у жовтні 2013 року досягли максимуму за весь минулий період з кінця 2007 року. Як показав щомісячний огляд британського ринку нерухомості, проведений банком Nationwide Building Society, вартість житлових будинків у Великобританії у жовтні зросла в середньому на 0,9 % порівняно з попереднім місяцем і на 5% у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. Економісти ж прогнозували, що цей показник підніметься на 0,5 % в місячному численні і на 4,4% у річному.
Таким чином, середня вартість житла в країні склала 172 тисячі фунтів стерлінгів (близько 276 тисяч доларів). Це найвищий рівень з липня 2008 року.

Крім того, вперше з 2007 року ціни на житло зросли у всіх 13 регіонах Великобританії. Незважаючи на те що ціни ростуть швидше, ніж зарплати, доступність житла підтримується низькими кредитними ставками. Для тих, хто здійснює першу покупку нерухомості, передбачені додаткові послаблення. Так, початковий внесок по іпотеці для них дорівнює всього 29% від загальної вартості будинку.

Темпи будівництва також починають відновлюватися, хоча і залишаються нижче рівня, необхідного для забезпечення попиту.

"Попит підтримується зростанням будівництва житла і зниженням ставок за іпотечними кредитами, - зазначив старший економіст Nationwide Роберт Гарднер. - Поліпшення економічних перспектив надає впевненість споживачам і дозволяє багатьом вперше вийти на ринок нерухомості".

Ціни ростуть багато в чому завдяки державним програмам з підвищення доступності іпотечних кредитів, зокрема, йдеться про програму пільгового кредитування малого та середнього бізнесу Funding for Lending Scheme (FLS), запущену в серпні минулого року.

Низка політиків, включаючи міністра у справах бізнесу, інновацій та професійної освіти Великобританії Вінса Кейбла, висловили побоювання, що подібні заходи можуть призвести до утворення ще однієї "бульбашки" на ринку нерухомості.

У відповідь на ці побоювання Банк Англії заявив на цьому тижні, що активність на ринку житла залишається нижче середнього історичного рівня, крім того, Центральний Банк уважно відстежує ситуацію і готовий негайно відреагувати на виникнення ризиків.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1543 | Додав: admin | Теги: ціни, Великобританія, житло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]