18:16
ДБН В.2.5-64: 2012 все про нього, опис та методика

Не так вже й давно вийшли нові Державно будівельні норми (ДБН) України, які повинні спростити і допомогти при розрахунках водопроводу і каналізації. Що можна сказати на рахунок якості методички, давайте розглянемо методику.

Проблеми, які можна зустріти в процесі використання ДБН:

  • розрахунок витрати води, а точніше нова методика;
  • немає самої вказівки з приводу вибору лічильника, це саме ДСТУ Н

Так само проблеми, які ми відчували в процесі використання нового ДБН, це те що "Київводоканал" відмовлявся приймати нові опитувальні листи за стандартом і вимагали від нас розрахунок згідно зі старим СніП. Виходячи з особистого досвіду розрахунку але щодо нового способу ДБН можна сказати наступне, - що розрахунок води став більш складнішим і, отже, більш туманним (саме антонім слову прозорий). Можливо, це передчасна думку, але поки що складається все саме так.

Плюс до цього всього, існують неточності в розділі розрахунку витрати води в групах споживачів. Так само немає чітких вказівок, як прорахувати середню кількість на добу, але є витрата на годину. Поки що прорахунки ведуться простим підсумовуванням, але надалі сподіваємося, що дана ситуації проясниться і вийдуть більш широкі рекомендації з даного питання.

Звичайно, можна все списати на новизну норм, але от при дзвінку в Мінрегіонбуд, нам було заявлено, що ДБН це норми для будівництва, а не для розрахунку. Трохи дивно, але самі випустили норми і самі їх заперечують або кажуть що вони не для цього створені. Несистемно підходять до цього питання, влаштовуючи бардак з простої системи рекомендацій прорахунку води та каналізації.

Звичайно, якщо розглянути ДБН А.3.1-5-2009, який так і називається - Організація будівельного виробництва, то тут питань немає. Назва говорить сама за себе.

І останній, що вийшов документ на даний час, ДCTУ-Н Б В.1.2-16: 2013 так само є на сайті і доступний для ознайомлення і скачування за прямим посиланням з сайту. Плюс до цього всього написано приватний опис після прочитання норм ДБН. Сподіваємося що незабаром ці норм упорядкуються в усіх необхідних установах і у нас не вимагатимуть старі опитувальні листи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 3709 | Додав: abel | Теги: ДБН, ДБН А.3.1-5-2009, ДБН В.2.5-64:2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]