14:23
Депутати запропонували видати росіянам землю під родові садиби


Депутати ЛДПР на чолі з віце-спікером Держдуми Ігорем Лебедєвим внесли на розгляд палати проект закону "Про родові садиби", за яким кожному росіянину пропонується видавати не менше 1 гектара землі під родову садибу.
Як зазначив один з авторів законопроекту, заступник керівника фракції ЛДПР Ярослав Нілов, документ закладає основи для відродження сільських територій та сільського господарства країни і гарантує право російських громадян на землю як основне національне багатство.
"Ми пропонуємо надати кожному громадянину РФ право на створення своєї родової садиби. Кожен росіянин зможе обрати собі земельну ділянку, яка буде надана йому державою в безоплатне користування, облаштувати на ній родову садибу. Цією ділянкою громадянин зможе володіти, розпоряджатися і передавати у спадок", - розповів Нілов РИА "Новости".
У законопроекті обмовляється, що мінімальний розмір земельної ділянки, безоплатно наданої громадянинові державою для облаштування родової садиби, не може бути менше одного гектара. Така площа, на думку законодавців, дозволить створити на земельній ділянці "збалансовану екологічну систему з плодових, ягідних, горіхоплідних та інших багаторічних насаджень, з наявністю водних об'єктів і зелених масивів - місць проживання тварин, птахів, комах та інших живих організмів". При цьому максимальний розмір ділянки пропонується встановлювати регіонами у своїх законах.
Право на родову садибу носитиме немайновий характер. Згідно з ініціативою, громадяни будуть звільнятися від податків на вироблену продукцію і на саму земельну ділянку, а також на неї і всі житлові будови, що знаходяться на цій ділянці, не зможе бути звернено стягнення за зобов'язаннями громадянина та членів його сім'ї. Крім того, таку ділянку не можна буде купити, продати, закласти, здати в оренду, розділити на частини або передати юридичній особі. Її також неможливо буде конфіскувати, вилучити для державних або муніципальних потреб і т.д.
Всіх в сад
Як відзначають автори, закон у разі його ухвалення повинен набути чинності з 1 липня 2014 року. На думку авторів ініціативи, в результаті "в Росії почнеться розвиток садибного і хутірського господарства, порожні землі покриються садами, кожна російська сім'я зможе забезпечувати себе екологічно чистими продуктами харчування, проживати в сприятливому навколишньому середовищі, побудувати свій будинок на своїй землі, залишити своїм дітям і онукам більш досконале середовище проживання, подарувати їм Батьківщину "

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1813 | Додав: adminA | Теги: земля під родові садиби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]