11:04
Дерев'яні вікна: секрет популярності

Вікно з давніх часів називали - око боже. Воно захищало від зовнішніх явищ природи, давало можливість освітлювати приміщення, наповнювати свіжим повітрям і споглядати на світ Божий. Вікна в давнину прикрашали малюнками, що носило культовий характер - умільці створювали цілі художні мотиви

Раніше велику увагу приділяли віконним прорізам, віруючи, що візерунок захистить від злих духів. Візерунки носили сакраментальний сенс символів, одночасно прикрашаючи зовнішній вигляд всього житла. Образ сонця був присутній як страж від злих сил; квіти і листя, спрямовані вгору, означали справжнє, майбутнє і минуле; хрест, символізував схід, південь, захід і північ, року і доби. Віконниці служили захистом від яскравих сонячних променів і від візиту непроханих гостей. Різьблені віконниці доповнювали картину дерев'яних вікон.

Повертаючись до витоків минулого, сучасні люди стали вдаватися до вибору натурального матеріалу для облагороджування власного житла. Дерево несе в собі унікальні якості, воно довговічне, має хорошу звукоізоляцію, високу морозостійкість, не виділяє токсичних речовин, відмінний антисептик. Дерев'яні вікна користуються попитом не тільки через позитивні властивості, але і за естетичний вигляд — вписуються в будь-який стиль архітектурної будови. Сьогодні, вікна мають велике розмаїття із застосуванням подвійного скла і склопакетів, що відповідає сучасним вимогам.

Дерево - відмінний матеріал для виготовлення вікон будь-яких форм і розмірів, вони можуть бути багатостулкові, двостулкові, тристулкові. У слабких місцях дерев'яних вікон для герметичності встановлюють ущільнювач, що дає можливість зберігати тепло. Для дерев'яних вікон в сучасному світі налічується величезна кількість аксесуарів, світлозахисні пристрої, москітні сітки, віконниці.

Натуральна деревина пропускає кисень через мікропори, тому при закритому положенні вікон відбувається провітрювання приміщення і запобігання конденсату. Дорогі породи дерева може дозволити собі не кожен, в сучасному виробництві існує дешевий варіант вікон, виготовлених з хвойних порід з покриттям під дорогі сорти дерев. Трапецеподібні, круглі, арочні, трикутні, овальні вікна додадуть особливість і неповторність будівлі. Якщо прикрасите вікна різьбленими елементами, зробите будинок естетично досконалим, яскравим і таким, що підкреслює витончений смак мешканців житла.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1126 | Додав: admin | Теги: дерев'яні вікна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]