11:50
Дерев'яний рубаний будинок

Жити в дерев'яному рубаному будинку вельми комфортно. Ця технологія будівництва передбачає три етапи - їх обов'язково варто дотримуватися для того, щоб житло вийшло якісним. Найбільш якісним матеріалом для подібного будинку можна назвати ялину або сосну. Така деревина, завдяки щільній внутрішній будові, відрізняється досить високою проникністю повітря.

Перш ніж переходити до робіт, обов'язково підбираються рівні дерева, діаметр стовбурів яких варіюється від 23 до 32 см. Крім того, потрібно обов'язково стежити за тим, щоб підібрана деревина не була вражена грибковими утвореннями.

Коли стовбури підібрані, потрібно виконати зачистку рубаної деревини - це необхідно для того, щоб колоди одна до одної підходили ідеально. Появи перекосів допускати не слід ні в якому разі - для цього потрібен постійний контроль. Щоб рубані колоди прилягали од на до одно ї як можна щільніше, роблять розмітку вирубок - для цього необхідна риса - спеціальний інструмент.

Будівництво дерев'яного будинку здійснюється швидко, так що важливо пам'ятати про те, що стіни потребують перевірки вертикальності. Таку перевірку виконують рівнем. Після перевірки наносять розмітку - саме на неї орієнтуються тоді, коли зруб збирається вже на будівельному майданчику.

Згідно з технологією будівництва, необхідний обов'язково якийсь часовий інтервал для того, щоб відбулася усушка колод - через це в майбутньому відбувається осідання рубаних будинків. А це, в свою чергу, сприяє появі тріщин, особливо коли виконують обробку дерев'яного будинку, деформуються також дверні та віконні прорізи. Таким чином, час на усадку треба виділити спочатку - лише після цього приступають до обробки дерев'яного будинку. Оскільки усушка протікає нерівномірно - часто з'являються щілини, через це будинок потребує додаткового утеплення. В якості такого утеплення використовується конопатка.

Будувати рубаний дерев'яний будинок не так складно, як може здатися на перший погляд, тому в нашій країні житло такого рівня зводиться багатьма господарями самостійно - без залучення фахівців зі сторони.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1324 | Додав: admin | Теги: дерев'яний рубаний будинок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]