19:04
Дерипаска провалив проект реконструкції двору Апраксина


Влада Петербурга не будуть продовжувати договір на право реконструкції Апраксина двору корпорації "Главстрой" Олега Дерипаски, повідомили в адміністрації Петербурга.

"Концепція розвитку території Апраксина двору в її нинішньому вигляді не націлена на вирішення завдань розвитку цієї території, - пояснює прес-служба Смольного. - Так як іншої концепції інвестором не представлено, містом ухвалено рішення не продовжувати терміни дії угоди".

Минулого тижня на нараді в Смольному віце-губернатор Ігор Дівінський сказав, що проект провалений, оскільки за всі ці роки інвестор не зробив нічого, окрім паркану, розповів "Відомостям" джерело, який був присутній на нараді.

Нагадаємо, "Главстрой" виграв конкурс на перетворення Апраксина двору в 2008 році, тоді представники компанії говорили, що в проект збираються вкласти близько 40 мільярдів рублів. Проект Дерипаски підтримала губернатор Валентина Матвієнко.

Апраксин двір - історичний торговий район, який почав забудовуватися з середини XVIII століття, включає 66 корпусів загальною площею 172,000 кв. метрів. З них "Главстрою СПб" було передано на збереження 65,000 кв. метрів.

Архітектурна концепція 2008 року передбачала збільшення площі об'єкта зі 150,000 до 347,000 кв. метрів. З них 70,000 кв. метрів планувалося відвести під офіси, стільки ж - під елітне житло і торгові площі. У комплексі повинні були з'явитися три готелі і підземна парковка на 2500 місць. Щоб реалізувати проект, інвестору необхідно було знести кілька корпусів, які мають статус регіональних пам'ятників. Історико-культурна експертиза показала, що всі об'єкти є культурною спадщиною, знесення і нове будівництво заборонені. Ця обставина кардинально змінила економіку проекту, говорили "Ведомостям" представники інвестора.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1801 | Додав: adminA | Теги: Апраксина двору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]