09:09
Держдума РФ і Рада Федерації виїдуть з центру столиці в Мневніковську заплаву, де знесуть все зайве

Парламентський центр Російської Федерації, де розмістяться Рада Федерації і Державна Дума РФ, які виїжджають з центру Москви, розмістяться в Мневніковському заплаві. Відповідний план розвитку території заплави схвалений містобудівною-земельною комісією уряду Москви в четвер, повідомили в прес-службі мера і уряду столиці.

Проекти планованих до зведення будівель будуть визначені за результатами міжнародних архітектурних конкурсів. При цьому, як запевняють у прес-службі, переїзд обох палат російського парламенту сприятиме поліцентричності розвитку Москви і частково розвантажить історичний центр міста від надлишкових адміністративних функцій.

Крім Парламентського центру площею 345 тисяч квадратних метрів в Мневніковкоському заплаві планується розмістити "на місці недоглянутих просторів і незаконних звалищ" новий міський район з парками, спортивними спорудами.

План розвитку території Мневніковської заплави, схвалений містобудівною-земельною комісією передбачає екологічну реабілітацію території; берегоукріплення; створення чотирьох парків (ландшафтний, дитячо-спортивний, пейзажний і природний) і більше 200 км пішохідних і 100 км велосипедних доріжок. Крім того, в Мневніковському заплаві буде облаштований причал, пішохідні набережні, пляж.

На території заплави планується відкрити дві нові станції Третього пересадочного контуру Московського метрополітену - "Мневники" і "Терехово". Також будуть побудовані серфінг-парк "Хвиля" (50 тисяч квадратних метрів) і льодова арена ЦСКА (100 тисяч квадратних метрів), яку планує звести "Роснєфть".

При цьому жителям ліквідованого села Терехове і власникам гаражів, що потрапляють в зону будівництва транспортно-пересадочних вузлів, будуть виплачені компенсації за втрачене нерухоме майно за ринковою вартістю, визначеною незалежним оцінювачем, повідомляють столичні влади.

Як нагадують в мерії, з початку 1990-х років гігантська територія в Мневниках (близько 300 га) планувалася московською владою під забудову "Парку Чудес" проекту Зураба Церетелі. У 2007 році змінився порядок використання землі на цій території. Тоді ж з'явилася інформація, що на майданчику "Інтеко" Олени Батуріної планує звести гольф-поле світового рівня для проведення міжнародних змагань.

В Нагатинській заплаві буде парк розваг Dreamworks

Крім того, на засіданні Містобудівної-земельної комісії був схвалений проект планування Нагатинської заплави з будівництвом дитячого парку розваг Dreamworks. Загальна площа парку та інших об'єктів забудови складе 280 тисяч квадратних метрів, для його будівництва виділено ділянку в 92,85 гектара.

До складу комплексу увійдуть - критий парк, парк "Союзмультфільм", багатозальний кінотеатр, дитячі тематичні кафе, об'єкти супутньої торгівлі і громадського харчування, променад, парковка. Крім того, на території Нагатинської заплави планується розміщення концертного залу, готельного комплексу та дитячої яхтової школи. В результаті реалізації даного проекту в Москві буде створено перший всесезонний дитячий парк розваг.

Значна частина території заплави буде упорядкована як загальнодоступний міський парк. А берегова зона Москви-ріки буде облаштована в якості пішохідної набережної. При цьому збережеться і буде реконструйований Південний річковий вокзал.

Транспортне обслуговування території Нагатинської заплави здійснюватиметься Московським метрополітеном (станція "Технопарк", що будується) і МКЖД. Загальне число створюваних робочих місць в Нагатинській заплаві - понад чотири тисячі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1379 | Додав: abel | Теги: парк Союзмультфільм, Держдума России, DreamWorks, Рада Федерації, Парламентський центр Російської Фед, Державна Дума РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]