22:57
"Дім скандалів" в Італії, де шокував сусідів автор "Аїди", спробують продати росіянам або китайцям
Будинок, в якому жив знаменитий оперний композитор Джузеппе Верді, в комуні Буссето на півночі Італії, може опинитися в руках іноземців зі сходу.
"На так званому будинку скандалів вивіска "Продається" висить вже давно в надії, що спадкоємці привернуть увагу установ або культурних організацій, які могли б викупити його, відремонтувати і відкрити для публіки. Але принца на білому коні так і не знайшлося, і власники передали власність компанії Héra International Real Estate, яка займеться продажем палаццо Орланді в Буссето", - пише газета Corriere della Sera.

Як передає преса, цей вибір зроблено не випадково. Компанія з операцій з нерухомістю - італійська, але незалежна, що має досвід у продажі дорогої італійської нерухомості на народжуваних ринках Росії та Китаю.

Палаццо Орланді в Буссето - будівля, побудована в стилі неокласицизму архітектором Джузеппе Каваллі. Верді придбав цей будинок в 1845 році і переїхав до нього в 1849 році разом з Джузеппіни Стреппоні, оперною співачкою, своєю подругою, яка згодом стала його другою дружиною. Однак позашлюбні відносини настільки обурювали жителів Буссето, що в 1851 році пара вирішила виїхати в село і жити на віллі Агата. Два роки, прожиті в палаццо Орланді, були вельми плідними для Верді в плані творчості.

У 1888 році Стреппоні продала будинок, а виручені гроші передала нужденним. Ще кілька років тому будинок був музеєм і був доступний для публіки. Але музей був закритий унаслідок занадто великих витрат на його утримання. Відомо, що минулого року парламент країни схвалив закон, що передбачає виділення 6,5 мільйона євро на відновлення будинку в Ронколе, в якому народився композитор, вілли Агата та інших історичних будівель, пов'язаних з ім'ям Верді, але на палаццо Орланді коштів виділено не було.

І, як часто трапляється, хоча звідусіль звучать заклики про порятунок палаццо Орланді і збереженні пам'яті про буссетанський період життя Джузеппе Верді, не дістає узгодженості в діях установ, приватних осіб і місцевої влади. Як не парадоксально, але увага до спадщини і засоби довелося шукати за кордоном, зазначає італійська газета.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1512 | Додав: admin | Теги: дім скандалів, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]