13:05
Дизайн для всіх: стиль мінімалізм

Рішення інтер'єрного мінімалізму були відгуком на заплутаність і зайву химерність класичних правил у майстерності прикраси інтер'єру житла. В даний час мінімалістичний стиль завоював дуже міцні позиції і має величезну кількість прихильників. Причому не тільки в інтер'єрному дизайні. Мінімалізм може проявлятися в музиці, стилі життя, одязі.

Практичність і лаконічність - головне гасло. На вікнах немає портьєр або штор, що загороджують потік світла. Меблі повинні бути обов'язково прості. Бездоганно можуть підійти меблі, що трансформуються.

Стіни не мають візерунків, найчастіше викришуються в безтурботний однотонний колір. Часто при вживанні стилю виконується перепланування: розширюються вікна, прибираються даремні перегородки, простір може ділитися на функціональні зони. Для обробки площини підлоги повинні застосовуватися: деревина, паркет, ламінат.

Предмети декору і різні аксесуари можуть бути присутніми в малій кількості. Невід'ємний елемент мінімалістичного стилю - стіл з прозорим скляним площиною. Старий палас з багатобарвним орнаментом тут не підійде, натомість на підлозі може перебувати однотонна підстилка з витягнутим начосом. Силуети та лінії - графічні і строго рівні, вітається прозорість і однорідна фактура.

Потім, щоб було зрозуміло, що ж таке мінімалізм, потрібно розуміти його ключові принципи:

  • Функціональність. Приміщення розділяється на області, застосовується різнорівневе світло.
  • Невимушеність конфігурацій, обрисів, матеріалів.
  • Відсутність химерних візерунків, мінімальне число аксесуарів.
  • Відсутність сліпучих відтінків, проста кольорова палітра. Зазвичай використовується стандартний білий колір у поєднанні з темним або його різними півтонами.
  • Максимум простору, повітря, освітлення, мінімум яких-небудь меблів, непотрібних аксесуарів.

Напевно, будь-кому особливості мінімалізму здадуться байдужими сухими, незатишними. Але в кінцевому підсумку даний стиль робить житло ефективним, райдужним, бездоганним для життя, привносить простору комфортабельність і практичності. Тут немає зайвих компонентів, меблевих предметів. Абсолютно нічого зайвого, що може перешкодити життю.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1432 | Додав: admin | Теги: стиль мінімалізм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]