15:30
Дизайн інтер'єру двокімнатної квартири

Досить часто в двокімнатній квартирі проживає три або чотири людини, тому створити функціональний простір на дуже маленькій площі для всіх стає досить складно. Адже основне завданням, коли створюється інтер'єр двокімнатної квартири, полягає в тому, щоб візуально збільшити ваш простір і, звичайно, створити обмежену зону для кожного з членів сім'ї. Але, якщо використовувати конструкторські прийоми і різні стилі інтер'єру квартири, то можна це завдання вирішити без проблем.

Взагалі дизайн інтер'єру двокімнатної квартири в основному ділиться на два базових варіанти. Перший - це коли всі функціональні призначення кімнат у квартирі можна залишити, так як є, тобто згідно з будівельним планом. Але втілити в інтер'єр найсміливіші ваші рішення і фантазії. Наприклад, найбільшу за площею кімнату можна прекрасно оформити у вигляді вітальні, яка легко буде перетворюватися в спальню в нічний час доби, а другу кімнату - використовувати як особистий кабінет або дитячу спальню.

Другий варіант - це повне перепланування дизайн інтер'єру двокімнатної квартири в квартиру-студію, де найбільший простір - хол, буде одночасно виконувати і роль вітальні, і роль їдальні. Коли друга суміжна з холом кімната буде індивідуальним простором - спальнею для господарів, абсолютно приватна територія, яка може бути зовсім не схожа за стилістичним напрямком на всю іншу житлову площу квартири.

Сучасний дизайн інтер'єру характеризується як повне змішання стилів, будь-то точний мінімалізм, барвиста еклектика, або лаконічний модерн, так і вузьконаправлений повноцінний рух думки у всіх рішеннях обстановки. І насправді не важливо, у чому це саме буде спостерігатися - сміливо підібраному текстилі, якихось нових архітектурних формах або просто зроблених за дизайнерськими начерками меблів. Тому в різних частинах квартири може бути абсолютно різне інтер'єрне рішення, або ж ви можете створити єдиний стилістичний простір.

Інтер'єр двокімнатної квартири оформляти бажано у світлі тони, але також допустимі зонування приміщення за допомогою поділу стін і декоративні вставки за допомогою різного кольору обробки. Кольорові рішення в основному залежать від стильового рішення інтер'єру квартири. Просторість допоможуть створити невисокі меблі, так як вони залишать верхню частину простору максимально вільною. А раціональне використання нижньої зони простору забезпечить функціональність.

Спочатку дизайнери рекомендують точно визначитися в пріоритетах вашого комфорту і чітко позначити, яке призначення в побуті відводиться кожній з кімнат, бо саме від цього і залежатиме розробка дизайну інтер'єру квартири. У більшості випадках найоптимальнішим рішенням може стати розширення житлового простору за рахунок, наприклад, об'єднання однієї кімнати з кухнею або кімнати з утепленою лоджією. Однак таке об'єднання двокімнатної квартири припускає монтаж теплої підлоги на лоджії і перенесення радіаторів системи опалення.

Звичайно, існує велика кількість самих різних видів перепланування двокімнатної квартири. Але головне, що необхідно врахувати у всіх випадках - це використання ванної кімнати і кухні саме за своїм базовим призначенням, їх, ні в якому разі не можна зменшувати за площею. А подальше перепланування необхідно проводити, відштовхуючись саме від розміщення цих двох приміщень. Так, наприклад комору, яка входить в інтер'єр двокімнатної квартири, можна використовувати в якості мініатюрної гардеробної кімнати, про що мріє будь-яка господиня. У такому випадку запорукою комфорту стане правильна меблювання, грамотна освітленість даного приміщення і відповідно - ефективне використання невеликого обмеженого простору.

Іноді, дитяча кімната для хлопчика підлітка може мати спільну площу з кабінетом або навіть вітальнею, але головне тут - це грамотно розділити простір. Для таких цілей часто використовують стелажі перегородки і ширми. При цьому рекомендується, щоб перегородки не були просто суцільними, тому, що якась частина кімнати може виявитися занадто темною.

І останнє - якщо ви плануйте створити інтер'єр двокімнатної квартири, то обов'язково пам'ятайте про необхідність вирішення найголовнішого завдання - це розширити ваш простір, а також зберегти індивідуальність при цьому, забезпечивши кожного з членів сім'ї своєю зоною, де можна займатися своїми справами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1783 | Додав: admin | Теги: дизайн інтер'єру двокімнатної кварт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]