20:41
Дизайн інтер'єру маленької кухні 6 кв м

Маленькі кухні в наших будинках вважаються традицією. Адже вони зустрічаються не тільки в старих хрущовках, але і в багатьох панельних будинках. Тому грамотне оформлення такого інтер'єру доставляє господарям багато клопоту. Адже, коли справа доходить до дизайн інтер'єру кухні 6 кв м, а також плануванню такого функціонального і необхідного простору як кухня, то можна нажити собі чимало проблем.

Але, якщо скористатися професійними порадами та ідеями щодо інтер'єру кухні на 6 кв. м, то по дизайну вона може вийти набагато кращою і просторою. Сучасні рішення дозволяють з урахуванням грамотного підбору кольору меблів і стін, а також раціонального підходу щодо використання кожного сантиметра вашої площі, оформляти практичні і надзвичайно гарні варіанти інтер'єру.

Взагалі для кожного окремого випадку можна оформити свій унікальний інтер'єр. Але іноді найкращим варіантом вважається перепланування кухні, тобто суміщення її, наприклад з вітальнею. Тому спочатку варто звернути увагу на форму вашої кухні - вона може бути вузькою, квадратної, або просто мати форму прямокутника.

Так от, якщо ширина вашої кухні невелика і приміщення витягнуто в довжину, то тут можна спробувати найпростіший варіант розміщення, тобто однорядне планування. Це коли уздовж однієї поздовжньої стіни конструюють, наприклад зону приготування їжі, варильну поверхню, мийку, підлогові і навісні шафки, а на протилежній стороні - встановлюють холодильник і тут же обідню зону.

А от якщо інтер'єр кухні 6 кв м має строгу квадратну форму, то ідеальним рішенням буде розміщення меблів в ній кутового гарнітура. Так як таке планування дозволяє ефективно розмежувати робочу і обідню зони.

Але, якщо ваша кухня має форму прямокутника, то тут рекомендується використовувати дворядні (двохлінійні) планування. Так як в деяких випадках кухонний гарнітур просто не вміщається розташувати уздовж однієї стіни. А щоб раціонально використовувати всі ваше приміщення, рекомендується з одного боку встановити шафки і холодильник, а з іншого - наприклад плиту і мийку.

Інтер'єр кухні 6 кв. м. може візуально розшириться, якщо в якості основи для нього застосовувати природні і ніжно світлі тони. Але для сміливих людей дизайнери рекомендують одну зі стін пофарбувати глибшим тоном при цьому, додавши в інтер'єр трохи хромованих елементів, металу, скла, фотошпалери в інтер'єрі або скористатися якими-небудь темними або яскравими за кольором аксесуарами.

Практично будь-які нейтральні і спокійні кольори найкраще відбивають світло, що дозволяє візуально розсунути ваш простір. Тому не бійтеся використовувати глянсові поверхні. Глянцеві фасади і стільниці кухні роблять приміщення більш світлим і просторим подібно дзеркалам.

Зробити інтер'єр кухні 6 кв. м. цікавим і барвистим можна за допомогою яскравих кольорових фасадів, стільниць під дерево, акцентів, текстилю або посуду. Але пам'ятайте, що в інтер'єрі такої маленької кухні необхідно уникати занадто великих елементів декору, наприклад, об'ємних ваз і пишних букетів.

Дизайн меблів доведеться виготовляти під замовлення, з точним урахуванням ваших бажань і існуючих розмірів кухонного приміщення. Так як замовний гарнітур буде стовідсотково функціональним і дуже містким, адже ви його продумуєте до дрібниць. Також для інтер'єру кухні 6 кв. м. буде ідеальним рішенням покупка вбудованої техніки, наприклад, такої як холодильник і необхідну посудомийну машину, яка займає набагато менше місця, ніж звичайна.

Ще варто нагадати, що меблі для такої маленької кухні рекомендується вибирати невеликого розміру, тобто не громіздкі. Адже вся задумка інтер'єру полягає в тому, щоб візуально розширити функціональний простір, тому меблі повинні бути тільки найнеобхіднішими. Якщо відповідально підійти до вибору меблів, то інтер'єр кухні на 6 кв м може вийти більш привабливим і затишним, ніж дизайн іншої аналогічної території.

Проте, щоб інтер'єр кухні в хрущовці був оснащений малим набором невеликих меблів, слід, подбати про те, щоб такі меблі були багатофункціональними. Наприклад, для компактного інтер'єру невеликої кухні можна придбати відкидний стіл. Відмінним варіантом може стати і барна стійка взамін повнорозмірного столу.

Також рекомендується віддати свою перевагу шафі з вбудованими висувними модулями на коліщатках, що дозволить більш раціонально зберігати і працювати з кухонним начинням. Якщо в інтер'єрі кухні 6 кв. м є невелике заглиблення або, так сказати ніші, то їх варто використовувати, наприклад, в якості стелажа з полиць - буде зручно і красиво. У той же час, якщо немає необхідності використовувати великий холодильник, то можна використовувати низький і маленький холодильник який відмінно вбудовується в кухонні меблі.

Для того, щоб грамотно розташувати всі робочі поверхні в інтер'єрі кухні 6 кв. м. неодмінно подбайте про те, щоб варильна поверхня, зона миття і робоча зона були поряд один до одного. В результаті цього буде все поруч, і вам не потрібно буде бігати по всій кухні.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1437 | Додав: admin | Теги: дизайн інтер'єру маленької кухні 6 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]