17:43
Дизайнерське рішення: облаштування ніші

Облаштування ніші - досить популярне дизайнерське рішення в сучасному інтер'єрі. Звичайно, ніша - це насамперед елемент декору, але разом з цим вона досить функціональна: може стати подіумом для негроміздких статуеток і ваз, обрамленням картин, телевізора або каміна і навіть повноцінною заміною настінних полиць. При бажанні можна організувати красиву точкову підсвітку, розмістивши всі дроти в порожнині під каркасом.

Нішу можна облаштувати вздовж стіни, або вмонтувати в перегородку з гіпсокартону, зведену для зонування приміщення. Форма заглиблень може бути досить різноманітною: від простих геометричних фігур до самих хитромудрих конструкцій. І, якщо для виготовлення останніх краще вдатися до допомоги фахівців, то ніші прямокутної і квадратної форми під силу виготовити практично кожному. Так як же влаштувати нішу з гіпсокартону своїми руками?

Перш за все, необхідно вибрати місце для монтажу ніші і скласти креслення майбутньої конструкції. Не забувайте про підсвічування - до обраного місця проведіть під плінтусом електропроводку. Після того, як Ваш проект відбудеться на папері, можете переходити до розрахунку необхідної кількості матеріалу. Вам знадобляться: листи гіпсокартону, профіль (основний і направляючий), кріпильний матеріал. З інструментів підготуйте: будівельний рівень, болгарку, дриль і шуруповерт.

Основні етапи:

За допомогою будівельного рівня, олівця і лінійки переносимо креслення на стіну.

Формуємо задню частину каркаса, прикріплюючи за допомогою дюбелів направляючий профіль до стіни, підлоги і, при необхідності, до стелі. До основи ,що вийшла, саморізами прикріплюємо основний профіль. Перевіряємо конструкцію на зрив.

Розміщуємо електропроводку всередині каркаса. Не забудьте про заземлення.

Попередньо розкроївши гіпсокартон, вирізаємо отвори під світильники. Далі виконуємо обшивку каркаса, використовуючи саморізи і шуруповерт. Капелюшки саморізів при цьому рекомендується злегка втопити в листі.

Шпатлюємо поверхню, починаючи від кутів. Затираємо шви, потім накладаємо на них армуючу стрічку, а поверх неї - ще один шар шпаклівки. Після висихання знімаємо стрічку і обробляємо шви наждачним папером. Наносимо, сушимо і зачищаємо ще один шар.

Для фінішної обробки можна вибрати масу різних варіантів: фарбування, прикраса декоративною штукатуркою, штучним каменем або кольоровим склом. Тут Ваша фантазія нічим не обмежена.

До заздалегідь прокладеної електропроводки кріпимо світильники. Рекомендується використовувати ті, які не нагріваються вище 35 градусів.

Тепер можна заповнити нішу і насолоджуватися результатом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1546 | Додав: admin | Теги: облаштування ніші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]