17:51
Ефективні інтер'єрні рішення для маленької спальні

Результатом грамотного планування простору і вдалої стилістики спальні, яка має мінімальні розміри, можна вважати збільшення візуалізації приміщення і розміщення в ньому всього найнеобхіднішого. Для цього слід звернути увагу на три складових: мінімум предметів, вірно підібрана кольорова гама з розподілом світла, і малогабаритні функціональні меблі.

Мінімум предметів

Дуже важливо позбавити приміщення від непотрібних для сну речей і зайвих предметів, наприклад, полиці для книг, пуфики, картинок і фотографій. Проробивши цю роботу, ви можете з подивом виявити, що кімната не така вже маленька.

Вірний підбір колірної гами і розподіл світла

Для маленької спальні оптимально використання колірної гами світлих тонів, так як вони найкраще сприяють зоровому збільшенню простору. До того ж, світлі і теплі тони (персикові, бежеві, кремові) будуть добре поєднуватися з меблями з натуральних порід деревини.

Як варіант, допустимо застосування зухвалого декору з використанням візерункових шпалер в узголів'я ліжка і шпалер з глянцевою поверхнею на інших стінах. Деяке зменшення спальні в такому випадку, виключається насиченим освітленням та підсвіткою кутів кімнати - це дещо "розсуне" стіни. Часто для маленьких затемнених спалень вдалим виявляється поєднання яскравого і білого - виходить енергійний, веселий інтер'єр.

Не варто забувати, про властивість дзеркал збільшувати обсяг простору, вони можуть бути настінними або розміщуватися на підлозі.

Також для сучасного інтер'єру маленької спальні цілком доречно застосування тонованного скла, ролетів, жалюзів або легких однотонних штор.

Вибір меблів

В ідеальному варіанті оздоблення невеликої спальні потрібно обмежити присутністю ліжка з тумбочками і туалетним столиком. Так ви зможете розмістити в кімнаті велике ліжко і забезпечити вільні бокові проходи.

Шафу непогано було б замінити підлоговими тумбами, які розташовуються з боків або прибудовані до підвіконня. Вузькі етажерки легко замінять приліжкові тумбочки.

Істотно заощадити площу приміщення допоможуть вбудовані меблі у вигляді кутових, радіальних, лінійних шаф-купе. Відмінним рішенням також можна вважати застосування ліжка з висувними ящиками або ліжка-трансформера, вбудованого в шафу.

На закінчення хотілося б звернути увагу на стилістику спальні. Найбільш прийнятними будуть вишуканий Прованс, ніжний Шеббі-шик, і, звичайно ж, свобода мінімалізму. І пам'ятайте, що повноцінність комфорту і стилістики можливі, коли аксесуари в приміщенні будуть гармонійно доповнювати загальну стилістичну композицію вашої маленької спальної кімнати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1456 | Додав: admin | Теги: інтер'єрні рішення для маленької сп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]