20:56
Експерти Пехтіна придумали, як треба розуміти "вбивчі документи" про нерухомість єдинороса в США

Екс-депутат Держдуми, єдинорос Володимир Пехтін повідомив, що задоволений тримісячною роботою, проведеною ним та експертами у зв'язку з появою в ЗМІ інформації про те, що він нібито володіє нерухомістю в США. Тепер Пехтін має намір захищати свою честь і отримати моральне задоволення.

"Я задоволений майже тримісячною роботою і результатом того, що я зробив. Всі висновки є, все є. Як ви думаєте, подальші мої дії які? Звичайно, насамперед захистити мою честь і отримати моральне задоволення", - заявив Пехтін на прес-конференції у п'ятницю в РІА "Новости".

Пехтін зазначив, що майже два тижні провів у США і звернувся в американську юридичну службу Richman Greer для отримання висновку, а також в Інститут держави і права Російської академії наук. За словами експерта з міжнародного приватного права Олександра Мінакова, який аналізував всі наявні документи, немає підстав стверджувати, що Пехтін набув право власності на нерухомість у США.

Пехтін також повідомив, що, коли він їздив до США, щоб провести дослідження документів, які опублікував блогер Олексій Навальний, він зупинявся у друзів свого сина. "Я зупинявся у них вдома, тому що та нерухомість, яка за ним (сином) числиться, в ній проживають люди, тому там неможливо було зупинитися", - сказав єдинорос, додавши, що кілька днів він жив у готелі. Пехтін також сказав, що не знає вартість будинку, який придбав його син. "Я єдине знаю, що він брав кредит на 120 тисяч доларів", - зазначив Пехтін.

Мінаков, коментуючи документи з американських реєстрів нерухомості, опубліковані Навальним, заявив, що, хоча вони на перший погляд "вбивчі", але, згідно закону штату Флорида, ще не доводять, що у Володимира Пехтіна було на зазначені об'єкти нерухомості право власності. Подробиці цієї витіюватої і розведеної численними історичними екскурсами аргументації можна дізнатися з відеозапису виступу Пехтіна і Мінакова.

Нагадаємо, в лютому Олексій Навальний написав у своєму блозі, що глава думської Комісії з етики Пехтін володіє незадекларованою нерухомістю у Флориді. Пехтін спочатку заявив, що нерухомості за кордоном у нього практично немає. Наприкінці лютого він добровільно здав мандат, при цьому відкинув всі звинувачення на свою адресу і сказав, що має намір захищати своє ім'я.

Тоді Пехтін заявляв, що полетить у Штати, щоб довести, що нерухомість, що знаходиться там, йому не належить. Пехтін стверджує, що нерухомість в США - власність його сина, і в силу особливостей американського права син вписав його як можливого правонаступника для непередбачених випадків.

Не все прояснили

Однак блогери потім виявили нові компрометуючі документи. Олексій Навальний виклав свіжі американські виписки з реєстрів за підписом Володимира Пехтіна, згідно з якими єдинорос 14 березня оформив дарчу на свою частку у всіх трьох приписуваних йому об'єктах нерухомості у Флориді на свого сина.

Цікаво, що Пехтін, відповідаючи в кінці прес-конференції на запитання журналіста "Комерсанта", заявив, що дізнався про те, що син що - небудь на нього переписував, тільки після скандалу, піднятого Навальним в лютому. Таким чином поки залишається загадковим походження підпису Володимира Пехтіна на дарчих від 28 грудня 2012, також опублікованих блогерами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1737 | Додав: adminA | Теги: нерухомість єдинороса Пехтіна в США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]