19:23
Фарбування стін із застосуванням кольоровки

Якщо ви ухвалили рішення зробити ремонт своїми руками і не клеїти шпалери, тоді гарною альтернативою для вас стане фарбування стін із застосуванням кольоровки (колеровки — часто вживається саме це слово).

Колеровка фарби (кольоровка фарби) - це швидке приготування широкої палітри кольорів і відтінків. При фарбуванні стін важливу роль відіграє правильно підібраний колір. Саме він може допомогти вам зменшити або підсилити особливості кімнати або приміщення. Для досягнення найкращого відтінку застосовують колеровку фарби.

Найбільш використовувані способи - комп'ютерний і ручний. Однак перш ніж визначитися зі способом колеровки, потрібно вибрати вірний відтінок фарби. Застосовуючи різні кольори в інтер'єрі, можна кімнату невеликих розмірів перетворити на світлу і простору. Щоб досягти результату, необхідно врахувати і сторону світла, і освітлення. Також при виборі кольору, подумайте, чи буде обраний вами колір гармонійно поєднуватися з меблями, гардинами в даній кімнаті. Всі кольори ділять на холодні (синій, блакитний, фіолетовий) і теплі (жовтий, оранжевий, червоний). Зазвичай, стіни, що виходять на північну сторону, фарбують у теплі тони, а ті, що дивляться на південь - в холодні. Як ви вже зрозуміли, це роблять з метою візуально збільшити або зменшити простір.

Важливим при виборі кольорів є і призначення приміщення. Якщо це вітальня, то для комфорту і затишку використовують переважно теплі тони; для дитячої - різнокольорові і яскраві, а для офісу - пастельні і холодні тони. Якщо з вибором кольору фарби і його особливостями все стало зрозуміло, то давайте розглянемо саму колеровку та її способи.

Сам процес відбувається таким чином. Клієнт вибирає в каталозі бажаний колір. Потім фахівець, застосовуючи програму, визначає тип базової фарби і рецепт кольору. За допомогою дозатора додає пігментну пасту в базу. Дозування проводять в ручному режимі і в автоматичному - при необхідності великої кількості колеровки. По готовності "тесту", суміш змішується в змішувачі. Колеровка може бути приготована прямо в присутності замовника. Щоб створити фарбу бажаного кольору, необхідно використовувати колірне віяло. Також знадобиться колірний стенд, за допомогою якого замовник зможе підібрати бажаний колір колеровки.

Як уже згадувалося раніше, колеровку проводять ручним і комп'ютерним способами. Комп'ютерна колеровка дає можливість точно створити бажаний колір. Якщо клієнтові знадобиться точно такий же колір ще - жодних проблем. Особливістю даного способу є те, що колеровку можна проводити, застосовуючи віяла різних виробників. Однак такий спосіб неможливо здійснити прямо в торговельній точці.

При ручному способі колеровки фарби в магазині можна вибрати кольорові добавки на будь-який смак і з їхньою допомогою отримати фарбу бажаного кольору і відтінку. Для проведення ручної колеровки, необхідно купити пасту необхідного кольору і в домашніх умовах розвести у відрі з білою фарбою. Фарба може вийти як темною, так і світлою залежно від кількості доданої пасти. Застосовуючи даний спосіб колеровки, слід пам'ятати, що насичений, яскравий колір отримати не вдасться. Якщо ви захочете пофарбувати стіни в яскравий колір, то можна застосувати кольорну пасту без розведення. Але і вартість фарбування збільшиться.

У кожного способу є свої плюси і мінуси. Переваги ручного способу полягають в тому, що ви можете приготувати колеровку в домашній обстановці безпосередньо перед початком робіт, вартість - більш доступна в порівнянні з комп'ютерною колеровкою.

А якщо у вас не вистачить колеровки і виникне необхідність приготувати її знову? Тоді вам доведеться туго, так як навряд чи вдасться отримати такий самий колір або відтінок. Також слід врахувати, що при необхідності пофарбувати великі площі, даний спосіб взагалі економічно вигідний.

Так що, який спосіб колеровки фарби вибрати, вирішувати вам. На сьогоднішній день, завдяки наявності широкої палітри колеровочних паст, можна індивідуально підібрати і приготувати колеровку будь-яких кольорів і відтінків. Вдалого вам ремонту!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1612 | Додав: abel | Теги: побілка фарбою, кольоровка, колеровка, кольоровка фарби, побліка стін фарбою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]