09:03
Forbes розповів, як оселитися в закритому селищі мільярдерів на Гаваях

Для звичайного туриста Гаваї - це переповнені пляжі, фруктові напої і квіткові гірлянди. Але для тих, у кого банківські рахунки немаленькі, а зв'язки дуже хороші, існує альтернативний гавайський рай - поселення Кукайо (Kukio). Це саме ексклюзивне селище на узбережжі Великого острова на Гаваях, який облюбували найбагатші американці, пише Forbes.

Головний житель Кукайо - мільярдер Майкл Делл. Його особняк Raptor Residence площею в 5600 кв. м коштує близько 64,7 млн доларів і є найбільшим діамантом у короні Кукайо. Є тут і інша нерухомість зірок США і не тільки. Найближчий сусід Делла - Пол Хейзер, голова правління KKR Financial Holding Corporation і колишній голова правління і СЕО Wells Fargo. Його будинок площею 3000 кв. м коштує близько 26,7 млн доларів.

Наступний розкішний будинок - місце відпочинку інвестора Девіда Л. Андерсона з Sutter Hill Ventures в Пало-Альто. Сусід Андерсона - Девід Роу, один із засновників Silver Lake, фірми, яка допомогла Деллу викупити в минулому році однойменну компанію Dell. Роу купив свій будинок в 2007 році за 20 млн доларів. За будинком Роу - особняк ще одного підприємця з Кремнієвої долини - Бандель Карано. Його будинок площею в майже в 4500 кв. м оцінюється в 19,7 млн доларів.

Forbes, перераховуючи ще цілу низку елітних домоволодінь Кукайо та аналогічного сусіднього селища Гуалалаї (Hualalai), зазначаючи, що якщо у вас раптом завалявся десяток або краще два десятки мільйонів доларів, то ділянки і вже побудовані будинки з другої і третьої фази забудови в Кукайо все ще продаються.

За словами Роба Кілдова, який продає нерухомість в Гуалалаї, там можна купити і невелику власність: "У мене на ринку виставлено на продаж три будинки, - говорить він, - це не менш цікаво, ніж вільні ділянки. Деякі люди купують будинки на першій лінії, зносять їх і будують все по-своєму". Кідлов розповів, що нещодавно продав один будинок за 17,9 млн доларів, а незабаром збирається продати ще один за 12,1 млн.

Марк Цукерберг тихо купив на Гаваях ділянку за 100 млн доларів

Засновник і гендиректор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заплатив більше 100 млн доларів за земельну ділянку на одному з Гавайських островів - Кауаї, повідомляє Forbes з посиланням на свої джерела.

За даними співрозмовників видання, фактично Цукерберг придбав два прилеглі одна до одної ділянки на північному узбережжі Кауаї. Загальна площа ділянок становить 750 акрів (303 га).

У власності глави Facebook виявився прибережний піщаний пляж Pila'a Beach і територія колишньої плантації цукрової тростини, яка не має прямого виходу до океану. Пляж умовно розділений на п'ять окремих ділянок, на яких можна побудувати по дому, але 30-річний мільярдер планує побудувати один будинок для своєї родини, розповіли джерела Forbes.

За даними видання, власником 10,8% ділянки з пляжем залишається керівник компанії Melange International Гері Стюарт. Цукерберг намагався викупити його частку, але поки йому це не вдалося, розповіли джерела.

Представник Facebook відмовився коментувати "чутки і спекуляції" про придбання землі Цукербергом.

Зазначимо, що 30-річний підприємець сьогодні займає десяту сходинку в рейтингу 400 найбагатших американців за версією Forbes зі статком у 34,5 млрд доларів.

Додамо, влітку в ЗМІ просочилися чутки про те, що засновник Facebook вніс депозит у розмірі 1 млн євро за ексклюзивний італійський суперкар Pagani Huayra. Проте офіційного підтвердження ця інформація поки не отримала.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1506 | Додав: abel | Теги: нерухомість зірок, Kukio, Hualalai, гаваї, житло на Гаваях, facebook, Forbes, Pila'a Beach | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]