11:57
Гідроізоляція ванної своїми руками

Якщо ви вирішили робити ремонт у квартирі своїми руками, то не забувайте, що ванна кімната відрізняється від інших приміщень підвищеною вологістю. Тому важливим етапом при ремонті ванної своїми руками, є її гідроізоляція. Якщо цього не зробити, то на підлозі і в стінах може утворитися конденсат, а це може призвести до пошкодження бетонної стяжки.

Гідроізоляція забезпечує захист приміщення від вологості і, безсумнівно, продовжує термін експлуатації ванної кімнати.

Гідроізоляцію великих площ зі складною конструкцією краще довірити професійним підрядникам, а ось гідроізоляцію ванн ої цілком можна зробити своїми руками. Завдяки різноманітності матеріалів на сучасному будівельному ринку і деяким правилам даного процесу, ви цілком впораєтеся з таким завданням. Головне пам'ятати, що правильно виконана гідроізоляція ванної надовго забезпечить вам захист і комфорт.

Основні принципи гідроізоляції ванної кімнати своїми руками:

  • для того, щоб домогтися якісної гідроізоляції, її потрібно робити по всій поверхні підлоги і нижнім частинам стін, які прилягають до підлоги. Слід зазначити, що стіни обробляються на висоту 20 см., а гідроізоляція стіни біля ванної проводиться на всю висоту;
  • особливу увагу необхідно приділити сантехнічній шафі. На гідроізоляційний шар потрібно нанести захисну стяжку, а потім укладати кахельну плитку;
  • перед початком гідроізоляції підлоги у ванній необхідно ретельно очистити поверхню від всілякого сміття. Потім провести очистку від пилу і зволоження підлоги. Також рекомендується обробити поверхню ґрунтовкою для підвищення адгезійних властивостей і зміцнення підстави.

Вибір матеріалу

Важливим моментом гідроізоляції вважаються не тільки правильно виконані роботи, а й вибір якісного матеріалу. Він залежить від кількох факторів: фінансового показника, особливості поверхні в приміщенні, а також терміни проведення ремонтних робіт.

Упродовж тривалого часу для гідроізоляційного процесу використовувалися матеріали на основі бітуму. Бітумні склади наносилися на поверхню стін і підлоги в кілька шарів. Такі матеріали відрізнялися високою адгезією до бетону і довговічністю. При цьому виникали деякі труднощі, так як після мастики був потрібний додатковий шар цементної стяжки.

На сучасному будівельному ринку більш доступним і придатним для гідроізоляції вважається проникаючий матеріал, який представлений в широкому асортименті. Він складається з хімічних компонентів, які утворюють в структурі цементу нерозчинні кристали. Завдяки цьому заповнюються всі тріщини і пори в бетоні.

Сучасні матеріали для гідроізоляції проникають в бетон, підвищують його еластичність, міцність і, безперечно, захищають від впливу вологи.

Отже, якщо ви придбали необхідні матеріали і підготували (очистили) робочу поверхню, то сміливо можна приступати до процесу гідроізоляції ванної кімнати своїми руками.

Підготовлена площа обробляється гідроізолюючою фарбою або бітумною ґрунтовкою, що швидко сохне. Важливо зауважити, що категорично неприпустимо наявність на поверхні різних виступів.

Для самостійної гідроізоляції ванної кімнати також рекомендують вибирати самоклеючі рулонні матеріали, використання яких не вимагає застосування додаткового устаткування - газового пальника.

Переваги рулонних матеріалів:

  • їх легко відміряти, розрізати і зафіксувати на поверхні;
  • вони надійні і довговічні;
  • доступна ціна.

Останній етап гідроізоляції за допомогою рулонних матеріалів є заливання стяжки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1479 | Додав: admin | Теги: гідроізоляція ванної своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]