20:46
Google запропонував зловісний віртуальний тур
Команда Google Street View, яка вже публікувала панорами Японії до і після землетрусу 2011 року, на цей раз зняла вулиці японського міста-примари Наміе, який влада після руйнувань навіть не бралася відновлювати. Справа в тому що він знаходиться в безпосередній близькості від атомної електростанції "Фукусіма-1", на якій через землетрус сталася аварія і витік радіації, і всім жителям два роки тому довелося залишити рідне місто.
Команда Google Street View сподівається таким чином допомогти колишнім мешканцям Наміе знову відчути себе вдома, а всім іншим - наочно відчути наслідки катастрофи, повідомляється в блозі Google.
"Місто, розташоване на березі Тихого океану, славилося своїми мальовничими краєвидами, лісами та горами. Але 21 000 жителів було евакуйовано в 2011 році, і з тих пір їм заборонений сюди в'їзд. До нас звернулися ці люди з проханням показати їм, в якому стані місто ", - пояснила свої дії команда Google. За їх словами, вони працювали в зоні відчуження протягом двох років, використовуючи при цьому необхідні індивідуальні засоби захисту.
"Ми відчуваємо відповідальність за тих людей, які, ймовірно, вважали, що спадщина міста - це те, що їм дісталося від предків, і те, що вони хотіли передати своїм дітям, але не змогли", - йдеться в повідомленні Google.
Жителі міста дійсно вдячні компанії за можливість бачити рідні місця, коли їм захочеться. "Я не можу дочекатися, коли побачу. Я хвилююся, тому що все це занадто дорого для мене", - перебуває в передчутті одна з колишніх мешканок Наміе 32-річна Кото Наганума, яка, за її словами, поверталася в місто з дозволу влади всього один раз і "буквально на пару хвилин". Разом з тим вона визнає, що бачити кадри буде важко. "Це боляче. Ніхто з нас там більше не буде жити", - цитує її NBC.
Треба думати, що не без болю будуть дивитися на кадри і люди, які ніколи не були в Наміе. На знімках - пустельні дороги, що лежать в руїнах будівлі. Тугою пройняті підписи до фото, викладеним в блозі Google.
"Це головна вулиця Наміе. Колись тут у свята виставляли в ряди по 300 наметів з товарами і збиралося по 100 тисяч чоловік", - йдеться в повідомленні.
"А цей кадр зроблений в кілометрі від Тихого океану. На березі стояли близько 500 будівель, а біля пристані можна було побачити сотні човнів, якими так пишалися рибалки. Все це перетворилося на уламки. І ми нічого не можемо з цим зробити", - нагнітає відчуття безвиході команда Google.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1705 | Додав: adminA | Теги: японське місто-примара Наміе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]