22:51
Інтер'єр малогабаритної кухні
Велика частина квартир, побудованих за часів Радянського Союзу, наділені кухнями, розмір яких вкрай малий. Власникам такої нерухомості доводиться щосили намагатися облаштувати дане приміщення таким чином, щоб кожен його сантиметр використовувався раціонально.

Створення інтер'єру є трудомістким, але дуже захоплюючим процесом. Як же правильно оформити малогабаритну кухню? Постараємося розібратися!

Отже, насамперед потрібно подумати про розташування холодильника, газової плити та іншої побутової техніки, а також елементів меблів. Слід визначити місця під джерела світла і розетки з вимикачами. Важливо постаратися при цьому зробити дане приміщення функціональним і привабливим.

Відомо, що кухня являє собою приміщення з певними особливостями, відповідно до яких потрібно підбирати оздоблювальні матеріали. По-перше, це висока вологість повітря і температурні перепади. По-друге, наявність механічних впливів на підлогове покриття.

Під час розстановки елементів меблів слід пам'ятати, що готувати їжу має бути зручно, тобто все повинно бути під вашою рукою. Крім того, існують певні рекомендації з розміщення меблів, які ми і опишемо надалі.

По-перше, не слід встановлювати холодильник поблизу газової плити, адже тепло впливає на нього вкрай негативно.

По-друге, рекомендується використовувати навісні шафи й полиці, що дозволить заощадити корисні квадратні метри.

По-третє, ідеальним рішенням для невеликої кухні буде вбудована побутова техніка.

Для того, щоб візуально збільшити маленьке приміщення, необхідно наповнити його світлом. Тому замість традиційних фіранок, слід віддати перевагу сучасним напівпрозорим тканинам, або і зовсім жалюзі. Легкості додасть обідній стіл, виготовлений з скла.

Ну і, звичайно же, не потрібно використовувати в обробці матеріали темних відтінків, адже вони тільки візуально зменшать і без того малогабаритну кухню.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2343 | Додав: admin | Теги: інтер'єр малогабаритної кухні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]