19:36
Інтер'єр в арабському стилі


У світі стає все більше бажаючих відтворити у своїй квартирі султанський палац. Багатство, витонченість і розкіш - ось основні характеристики арабського стилю, за допомогою якого можна оформити практично будь-яке приміщення, від міської квартири, до кафе, ресторану чи магазину.

Інтер'єр в арабському стилі протягом усього свого розвитку піддавався жорсткому контролю ісламської релігії, завдяки якій зберігся в своєму самобутньому і цілісному вигляді. Особливо трепетне відношення до нього відчувають східні країни, і хоча в кожній з них до нього додалися свої особливості, є основні риси, які характерні тільки для арабського стилю.

Однією з особливостей стилю є його тяжіння до декоративності. Всі кольори повинні бути яскравими і привертати увагу. Відмінно в арабському стилі в інтер'єру будуть виглядати червоний, зелений, білий, синій. Особливе місце займає позолота, якою покриваються практично всі опуклі частини предметів, а ось поглиблення найчастіше покриваються синім або пурпурним кольором.

Як оформити кімнату в арабському стилі
Починати оформлення кімнати слід зі стін. Їх можна обтягнути тканиною, повністю завісити килимами або обклеїти тканинними шпалерами. Один з найдорожчих способів декорування - настінна мозаїка з дерев'яних пластин.

Після стін можна приступити до оформлення вікон - звичайне скло тут не підійде. Якщо немає можливості замінити вітражами, то їх завжди можна розписати вітражними фарбами. Віконні рами слід пофарбувати в коричневий колір. Для декору вікон більше підійдуть оксамитові або парчеві штори, гардини з органзи.

Підлога застеляється м'якими килимами, так як люди сходу воліють робити все сидячи на підлозі. Не буде зайвим і присутність в інтер'єрі арабського стилю величезної кількості кольорових подушок, пуфів і валиків. Не забудьте, що всі м'які меблі потрібно обтягнути атласом або оксамитом.

Звичайно ж, не забудьте додати в інтер'єр істинно східні аксесуари: кальян, глечики, чайні сервізи, зброя на стінах і музичні інструменти в кутку кімнати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2741 | Додав: admin | Теги: арабський стиль, інтер'єр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]