14:04
Інвестиції росіян в дорогу нерухомість США за півроку впали на 60%

Російські мільйонери, схоже, роблять висновки виходячи з сучасної політичної ситуації, яка загрожує новими санкціями. Як пише російська преса з посиланням на дані аналітиків ринку, інвестиції в дорогу американську нерухомість вартістю вище 10 млн доларів за перше півріччя 2014 скоротилися на 60%, хоча ще не так давно росіяни ставили тут своїми покупками рекорд на рекорді. Зараз у російських інвесторів з'явилося більше інтересу до ринку європейського.

США за статистикою вважається однією з кращих країн для інвестицій у нерухомість. Тут створені для цього всі умови: сприятливий інвестиційний клімат, економічна ситуація країни, потенціал зростання. При цьому лідером світового ринку є Нью-Йорк, особливо в сегменті елітного житла. Квартири на Манхеттені в середньому продаються за 7 млн доларів. Особняки в Нью-Йорку коштують 27-32 тисячі доларів за квадратний метр, що в 2-3 рази дорожче, ніж в Каліфорнії.

Майже половина росіян купує нерухомість в США з метою інвестицій (58,8%), інші - для постійного проживання (41,2%). Як відомо, найпопулярніший штат у росіян - це Флорида, особливо Майамі. Квартири преміум-класу в середньому коштують 3,35 млн доларів, ціна за квадратний метр - близько 13,6 тисячі доларів. За останній рік квартири подорожчали на 13-14%. На елітні будинки ціни значно вище - в середньому 11 млн доларів.

Між тим приблизно з березня 2014 попит багатих росіян на нерухомість в США став знижуватися, зазначають ріелтори. Це пов'язано з подіями в Україні і санкціями проти Росії. Потенційні покупці воліють відкладати покупки і займають вичікувальну позицію. Більшість охочих купити американську нерухомість чекають, коли ситуація проясниться.

У той же час багато покупців будинкам в Штатах тепер воліють елітну нерухомість в Монако і Великобританії. Це незважаючи на те, що в Монако ціна на елітне житло дорожче, ніж на Манхеттені, - 30-40 тисяч доларів за "квадрат". Але якщо Лондон росіяни розглядають насамперед як ринок для інвестицій, то для житла купують будинки на вторинному ринку в італійській Тоскані, зазначають експерти ринку. В таких європейських містах, як Берлін, Женева, Відень сьогодні можна знайти цікаві проекти в елітному сегменті житла, і ці регіони постійно затребувані у росіян.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1636 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]