22:55
Інвестиції в торговельну нерухомість Росії можуть поставити новий рекорд
Вкладення в російську нерухомість у цьому році складуть 8 мільярдів доларів, прогнозують аналітики Jones Lang LaSalle. За їхніми даними, за три минулі квартали інвестиції вже доросли до 5,3 мільярдів, що на 1,3 % більше, ніж за три квартали 2012 року. У третьому кварталі цього року інвестовано 1,5 мільярда доларів, що, як повідомляє російська преса, нижче на 37,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
У цілому на ринку позитивна ситуація, вважають у Jones Lang LaSalle. Інтерес інвесторів як і раніше концентрується на офісній та торговельній нерухомості. Однією з найбільших угод на ринку офісів за останній час став продаж комплексу "Білі сади", нагадує Cushman & Wakefield. Її сума склала близько 740 мільйонів доларів.

Для ринку торговельної нерухомості поточний рік може стати рекордним за обсягами інвестицій, якщо всі заплановані угоди завершаться, прогнозують у Cushman & Wakefield. За даними компанії, за третій квартал вкладення в торгові площі склали 250 мільйонів доларів.

Ринок складів теж набирає обертів. Colliers International підрахував, що в третьому кварталі обсяги введення складської нерухомості склали 295 тисяч квадратних метрів, що на 28 % більше, ніж у попередньому кварталі. Всього ж за три квартали, за даними аналітиків, введено 685 000 квадратних метрів.

Москва і Санкт-Петербург зберігають першість за обсягом інвестицій. Згідно зі звітом Cushman & Wakefield, вкладення в нерухомість двох столиць тільки в третьому кварталі досягли 1,08 мільярда доларів і 50 мільйонів доларів відповідно.

При цьому ринок продовжує активізуватися і за межами цих міст. Як зазначає Jones Lang LaSalle, інвестиції в "нестоличні" міста РФ склали 299 000 000 доларів, або 20% від загального обсягу угод третього кварталу в порівнянні з 13 % в минулому кварталі. Одна тільки продаж ТЦ "Аура" в Новосибірську принесла регіонального ринку близько 260 мільйонів доларів, наголошують у компанії.

Також, за даними аналітиків, зростає частка іноземного капіталу. За перші дев'ять місяців вона зросла до 42 %, хоча у відповідному періоді минулого року цей показник не перевищував 19%, підрахували в Jones Lang LaSalle. У Москві закордонні інвестиції досягли 46%, хоча рік тому також були на рівні 19%.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1537 | Додав: admin | Теги: торговельна нерухомість росії, інвестиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]