22:59
Іспанія вже не в моді: багатих росіян заманюють дачами на британському півострові
Заможні російські бізнесмени, що перебралися до Лондона, все частіше в якості своєї літньої резиденції розглядають не теплі країни, як Іспанія або ОАЕ, а південне узбережжя Великобританії поруч з Ла-Маншем. Росіян, охочих придбати там будинки в якості дач, захмарні ціни не відлякують.
Найбільш привабливими для росіян виглядають об'єкти нерухомості в південному графстві Дорсет, пише The Daily Telegraph. Саме там розташовується півострів Сендбенкс, популярний серед мультимільйонерів. Вартість нерухомості тут одна з найвищих у світі. За цим показником Сендбенкс стоїть на четвертому місці після Нью-Йорка, Лондона і Токіо, повідомляє CNBC. Середня вартість будинку на півострові в три рази вища, ніж в середньому по країні, і становить близько 520 тисяч фунтів (840 тисяч доларів — примітка редактора сайта http://zhytlonews.com/). Деякі ж вілли можуть обійтися в 12 мільйонів фунтів (19 мільйонів доларів).

Саме на Сендбенкс придбав ділянку за 5 мільйонів фунтів в 2009 році російський мільярдер Максим Дьомін. Через два роки олігарх купив і 50% клубу "Борнмут" з однойменного міста в Дорсеті. Серед відомих сусідів Дьоміна на Сендбенкс значиться Гаррі Реднапп, який тренує британський футбольний клуб "Куїнз Парк Рейнджерс".

Як правило, нерухомість тут купують ті росіяни, у яких вже є будинки в Лондоні. Така тенденція намітилася близько чотирьох років тому. Будинки тут найчастіше купують в якості дачі або holiday home, як їх тут називають. Відпочивати в них приїжджають влітку або на вихідні.

"Тенденція характерна не тільки для росіян, а й для багатих вихідців з СНД. Так, нещодавно нерухомість на півострові придбала одна сім'я з Казахстану", - розповіла представник британського відділення нерухомості Lloyds Property Group Яна Никодимова.

У зв'язку зі зростаючим попитом з боку росіян компанія навіть відкрила своє представництво в Москві близько місяця тому. Зараз, за оцінками компанії, з 80 будинків менше десяти належать вихідцям з Росії, але незабаром очікується збільшення попиту.

Всього на невеликому півострові площею 1 квадратний кілометр зараз пропонують на продаж нерухомість загальною вартістю 70 мільйонів фунтів. Так, серед доступних пропозицій є особняк на першій лінії з власним пірсом за 7,45 мільйона фунтів (12 мільйонів доларів). Недалеко від нього пропонується на продаж ще один будинок, що має власний критий басейн. Його вартість становить 6,95 мільйона фунтів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1513 | Додав: admin | Теги: нерухомость в південному графстві д | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]