19:30
Іванішвілі виступив проти будівництва курорту Лазики, який Саакашвілі присягнувся зробити найкрасивішим містом на Чорному морі


Кандидат у прем'єр-міністри Грузії Бідзіна Іванішвілі, чия партія "Грузинська мрія" здобула перемогу на минулих в країні парламентських виборах, висловився проти будівництва на Чорноморському узбережжі Грузії портового міста Лазики.

При цьому Іванішвілі не виключив, що будівництво порту там все ж можливо. "Ми розглянемо це питання. Місто абсурдне, що стосується порту, вважаю, що це реалістично, однак точну відповідь дати не можу", - сказав він журналістам у четвер, коментуючи заяву кандидата в міністри економіки Георгія Квірікашвілі про те, що реалізація інфраструктурної частини проекту Лазики може бути продовжена.

"Я погано знайомий зі справою і не можу конкретно відповісти на запитання. Викликає жаль, що саме слово" Лазики "принизили. Це історична назва Самегрело, і стільки разів його використовували - то танк" Лазике ", то місто Лазики, що до цієї назви з'явилося майже гумористичне ставлення ", - додав Іванішвілі. Його слова наводить агентство "Інтерфакс".

Раніше кандидат у прем'єри Грузії говорив, що проект будівництва порту його не цікавить, так як є шахрайським. Президент країни Михайло Саакашвілі, чиєю ініціативою було це будівництво, в свою чергу заявляв, що не піде з політики, поки не побудує Лазики.

"Я не піду з політики, поки Лазики не стане найкрасивішим містом на Чорному морі. Ми зібралися тут, щоб поклястися, що, поки живі, не припинимо боротьбу за визволення нашої країни, не припинимо боротьбу за об'єднання Грузії і не припинимо будівництво. Ми побудуємо місто мрії ", - заявляв Саакашвілі у вересні.

Нагадаємо, Саакашвілі наказав побудувати на чорноморському узбережжі Грузії нове місто в грудні 2011 року. Місто розраховане на півмільйона жителів. Вже до літа цього року там були побудовані три готелі європейського рівня, чекають відкриття аквапарк, казино, кілька ресторанів. У проект планується інвестувати 120 мільярдів доларів.

Як зазначали спостерігачі напередодні виборів в Грузії, лінія, що розділяє прихильників і супротивників Лазики, практично збігається з тією, по якій проходив фронт між прихильниками Саакашвілі і його супротивниками. Зокрема, американський бізнесмен і політолог Марк Маллен припустив, що якщо Саакашвілі залишиться лідером, то Місто сонця і моря напевно буде побудовано. А без Саакашвілі не буде і Лазики.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1902 | Додав: adminA | Теги: город Солнца и моря Лазики, Грузия | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]