09:30
Як красиво самостійно оформити дачну ділянку

Щоб влітку добре відпочивалося, а очі радувала красиво оформлена дачна ділянку, слід підійти до цього з творчістю і креативністю. Перше, що потрібно зробити - вирішити, що ви плануєте робити на вашій дачній ділянці: відпочивати або трудитися в вирощуванні овочів і фруктів. Якщо ви все-таки вирішили, що заслуговуєте на відпочинок, варто приступати до оформлення вашого саду, головними елементами якого будуть зелені насадження, кам'яні доріжки і елементи декору, можливо зроблені навіть вашими власними руками.

Одним з основних складових цієї затії є вибір колірної гами вашого саду, так як даний момент безпосередньо впливатиме на всю атмосферу і якщо дивитися з точки зору психології кольору, то і на ваш настрій. Рослини повинні бути висаджені так, щоб створився якийсь контраст. Поєднання світлих і темних відтінків створить привабливий вигляд, а також допоможе візуально розширити простір саду. Для такої мети підійдуть сині, голубі або пурпурні тони рослин. Вони створять картину колірної віддаленості. Але не варто забувати про теплі тони, що додають відчуття затишку вашому саду.

Самі рослини підбирайте по мірі того, наскільки особливий ґрунт на вашій ділянці, а також які кліматичні умови властиві вашому регіону. Кожен кущик або деревце можуть бути по-своєму оригінальні: будь-то унікальний вид кори, екзотичні плоди або яскраве листя. Але головним принципом прикраси будь-якого саду є безліч квітів. Так як насіння в наші дні досить дешеві, а вибір їхній просто величезний, запросто вибирайте ті, що сподобалися вам. Для початкового етапу варто вибирати рослини невибагливі, які не вимагають додаткового догляду. Чим більше квітів у вас буде, тим яскравіше і красивіше виглядатиме ваш сад.

Важливим елементом декору варто вважати кам'яні викладені доріжки. Викладати їх можна як прямими, так і звивистими, тим самим внести загадковість на вашу ділянку. Матеріал, з якого будуть викладені ваші стежки, може бути будь-яким, але частіше - це декоративні камені або плитка.

На завершення, слід сказати, що строгих принципів і правил в оформленні вашої ділянки немає, це особисто ваша фантазія і творчість. Головне, щоб це принесло вам задоволення і бажання повернутися сюди знову і знову.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1499 | Додав: abel | Теги: самостійно оформити дачну ділянку, оформлення дачної ділянки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]