22:12
Як переїжджають швейцарці: складають докладний список, три місяці шукають квартиру і воліють залишитися
Швейцарський портал з пошуку нерухомості провів опитування серед своїх користувачів, результати якого дозволили в черговий раз переконатися в тому, що швейцарці - нація орендарів, а також показали деякі відмінності між німецькомовною і франкомовною частинами населення.

В опитуванні homegate.ch взяли участь 1462 жителя Швейцарії, серед яких 313 з Романдській частині (франкомовні - примітка редактора сайта http://zhytlonews.com/). З'ясувалося, що, наприклад, в Романдській Швейцарії квартиру знімають 56% респондентів, будинок - 3%, а от серед власників житла пропорція зворотна: 28% купили будинок і ще 12 % - квартиру.

Список важливих справ перед переїздом, як правило, складений зі швейцарською ґрунтовністю і охоплює різні періоди життя майбутніх новоселів: 1-2 місяці, 1-2 тижні або пари днів до переїзду. Є також спеціальний список справ, які потрібно обов'язково зробити в день Х, і навіть перелік проблем, що виникають після переселення в нове житло.

Можливо, така серйозна справа, підготовку до якої слід починати за 2 місяці, почасти стала причиною того, що швейцарці воліють не залишати насиджені місця. Так, за даними homegate.ch, 39% опитаних в останній раз змінювали місце проживання більше 10 років тому, ще 15% - 7-10 років тому, а 14 % востаннє шукали нову квартиру або будинок 4-6 років тому. Відносно свіжі спогади про переїзд (1-3 роки) зберегли 19% респондентів.

Пошуки нового житла вимагають ще більше часу, ніж підготовка до переїзду. Десята частина людей, що взяли участь в опитуванні, повідомила, що у них цей процес зайняв більше року. Ще 12 % шукали нове місце для проживання від 6 до 12 місяців, 20% вдалося знайти житло за 3-6 місяців, а 26 % - за 1-3 місяці. Є й щасливці, які впоралися із завданням за 2-4 тижні (13%), і навіть за кілька днів (19%). Багатьом в пошуку житла допомогли друзі (29%), хтось знайшов нову квартиру через оголошення в газетах (22%) або на спеціалізованих інтернет- платформах.

Хороша організація переїзду допоможе уникнути стрес - тому більшість починає до переїзду готуватися заздалегідь. Так, 39 % респондентів запасаються коробками і складають список потрібних справ за 1-3 місяці до контрольної дати, а значна частина (21%) вважає за краще починати збори і того раніше. Одна п'ята укладаються в 2-4 тижні, а кожен десятий відповів нічого не планував до самого останнього дня.

Кому ж доведеться тягти диван на третій поверх без ліфта? Виявляється, за допомогою до рідних і близьких у день переїзду звертаються 44,6 % жителів Романдської Швейцарії і всього 18,7% респондентів з німецької частини. Самостійно справляються, відповідно, 18,3% і 31,3% переїжджають. Багато залучають до процесу друзів, а менше третини користуються послугами професіоналів.

Важливий момент в переліку справ, які потрібно зробити після переїзду, - приведення в порядок старого житла. Більшість вдається до допомоги рідних і друзів або займається прибиранням самостійно. При цьому приблизно кожен п'ятий житель німецької частини звертається в спеціалізовані фірми - майже в два рази частіше, ніж його франкомовний співвітчизник.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1508 | Додав: admin | Теги: переїжджають швейцарці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]