09:51
Як побудувати дачу за 5 днів: поради

Будівництво будинку, як відомо, процес досить тривалий. Для початку потрібно скласти спеціальний план ділянки і архітектурний проект будинку, потім закласти фундамент і дати йому певний час вистоятися, закупити необхідні будівельні матеріали і найняти бригаду будівельників для зведення несучих стін, укладання покрівельного покриття, обробки будівлі.

Перспектива вплутуватися в довгострокове будівництво багатьох заздалегідь лякає, так що думки про власний садовий будиночок так і залишаються лише в голові і ніяк не реалізуються на практиці. Але втрачати надію не варто, адже, на думку фахівців, будівництво дачі всього за 5 днів цілком можливе. Що найприємніше, заощадити в цьому випадку вдасться не тільки свої сили і час, але ще і фінансові кошти.

Отже, про що ж ідеться? Що ж це за дача, зведення якої займає всього тиждень? Відповідь - дерев'яна побутівка. Отже, з першим словом все, начебто, зрозуміло: "дерев'яна" означає з дерева, тобто з екологічно чистого природного матеріалу, що для заміського житла просто ідеально. Але ось другий термін, побутівка, у більшості з нас асоціюється радше з тимчасовим житлом для будівельників або інших робітників на об'єкті, ніж з повноцінним дачним житлом. Насправді, дачні дерев'яні побутівки, це - каркасно-брусові будинки, які стали настільки популярними в останні роки. Єдина їхня відмінність від "повноцінних" каркасних будинків - невеликі, компактні, розміри.

Зате дерев'яні побутівки легко транспортуються на ділянку, встановлюються за день-два, після чого надають своїм новим власникам по-справжньому комфортні умови для тимчасового проживання. А хіба проживання на дачі не є тимчасовим?

Дерев'яні побутівки можна використовувати і як тимчасове житло, поки не побудується великий будинок, і як споруду господарського призначення. Хоча для господарських потреб краще підійде дерев'яний госпблок - невелика будова з однією або двома кімнатами і санвузлом. Як правило, всі компанії-виробники каркасних будинків, пропонують госпблоки в дачному варіанті, тобто з якісною зовнішньою і внутрішньою обробкою. Госпблок також дуже легко транспортувати і встановити, а коштує він ще дешевше.

Якщо ж ви хочете більш просторий будинок, то вам слід звернути увагу на каркасно-брусові будинки. Технологія виготовлення "великих" каркасних будинків нічим принципово не відрізняється: основні модулі виготовляються на виробництві, доставляються на ділянку і там збираються. Роботи зі зведення каркасного дому на ділянці займають від 5 до 10-15 днів, в залежності від розмірів будинку і складності проекту. Такий будинок коштує дорожче, проте ціна все одно ж нижча, в порівнянні з витратами на самостійне будівництво. До того ж, більшість великих компаній пропонують будівництво дачних будинків в кредит. Якщо ви не хочете чекати, то це непогана можливість.

Будь-які дачні будиночки каркасного типу, як великі, так маленькі (побутівки) - виглядають привабливо і дозволяють із зручністю жити в них протягом усього літа.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 981 | Додав: admin | Теги: дача | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]