15:11
Як самостійно відремонтувати раковину

Навіть сама якісна сантехніка коли-небудь ламається, починає протікати і втрачає зовнішню привабливість. Зрозуміло, для усунення серйозних поломок потрібно виклик слюсаря сантехніка, але незначні пошкодження можна усунути своїми силами. Багато хто не наважується на такий ремонт за відсутності слюсарних навичок, але насправді нічого складного тут немає.

Найпоширенішою проблемою раковин є протікання. Це може бути просочування води через закритий вентиль, протікання по штоку раковини або може текти в місцях з'єднання труб і вентилів. Як правило, причина криється в зношеності прокладок клапана, недостатньому ущільненні різьблення вентиля, пересиханні набивання сальника. Крім того, з часом стирається різьблення у штока, що теж призводить до течі.

Як усунути протікання

Необов'язково бути сантехніком, щоб поміняти прокладку на несправному вентилі. Найголовніше, перед початком роботи перекрити воду, і тоді заміні прокладки ніщо не заважатиме. Головка вентиля викручується звичайним гайковим ключем, після чого змінюється або прокладка, або клапан, залежно від ступеня зношеності. Закрутивши вентиль назад, необхідно дуже ретельно його затягнути, інакше вода просочиться через різьбу.

Коли протікання відбувається по штоку, це означає, що сальникова набивка прийшла в непридатність. За період експлуатації вона може розтиратися або пересихати, провокуючи протікання води. Поміняти або додати в сальник набивання досить просто: перекривши воду, втулку викручують і дістають звідти набивання. Зробити це найпростіше довгою і тонкою викруткою. Прибравши набивання, що прийшло в непридатність, беруть нову і тієї ж викруткою акуратно утрамбовують.

Якщо вода протікає через з'єднання вентиля з трубами, значить, потрібно проблемне з'єднання розкрутити і зібрати заново, додавши трохи ущільнювача. Такі сантехроботи багато зусиль не вимагають, навіть без базових навичок впоратися з подібним ремонтом досить просто. Головне - акуратність в роботі і відповідальний підхід, а далі все обов'язково вийде!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2934 | Додав: abel | Теги: Раковина, самостійний ремонт раковини, Як самостійно відремонтувати ракови, ремонт раковини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]