21:00
Як самостійно відреставрувати дерев'яну підлогу в квартирі: поради

Іноді трапляється так, що нам потрібно щось робити з нашою підлогою, адже нічого вічного немає. Тому час від часу потрібно ремонтувати підлогове покриття. Якщо підлога досить міцна і не згнила, то немає ніякого сенсу її повністю міняти. Можна просто взяти і відреставрувати стару підлогу. Так би мовити, додати її шику і блиску, і подарувати підлозі нове життя.

Ті машини, які знадобляться для реставрації нашої підлоги можна і не купувати. Простіше взяти їх в оренду. Адже будь-яка річ, яку ми беремо напрокат завжди дешевша, ніж куплена в магазині. Таким чином, взявши на прокат барабанну циклювальну машину, а також дискову шліфувальну машину ми будемо повністю озброєні для реставрації нашої старенького підллги. В магазині залишиться купити тільки наждачний папір і долото, якщо такого не виявиться у вас в господарстві.

Перед тим як починати працювати машиною, пройдіться всією площею підлоги долотом і вбийте якнайглибше всі капелюшки від цвяхів. Якщо цього не зробити заздалегідь, циклювальна машина може спіткнутися у капелюшок цвяха і порвати наждачний папір або чого гірше пошкодиться барабан. Під час закладки в циклювальну машину наждачного паперу слід перевірити правильність настройки осі барабана. При правильному налаштуванні машини зазор виходить максимальним.

У тому випадку, якщо підлога трохи викривлена машиною потрібно буде проходити і вздовж і поперек дощок. Для додаткової впевненості, що ми зробили підлогу абсолютно рівною пройдемося ще для страховки і кутової шліфувальної машинки.

При реставрації підлоги слід дотримуватися одного дуже важливого зауваження: під час циклювання підлоги не слід стояти на одному місці. В іншому випадку у вашій підлозі буде багато западин. І ще, потрібно чітко стежити за наждачним папером. Він повинен бути закріплений в машині туго завжди. І не потрібно заповнювати мішок максимально повно.

Після того як підлога буде повністю вирівняна, можна сміливо приступати до її лакування. Найкраще використовувати жирний лак на водній основою. Ним дозволяється покривати підлогу два рази, але не більше.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1582 | Додав: admin | Теги: відреставрувати дерев'яну підлогу, дерев'яна підлога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]