19:32
Як самостійно зробити якісний розчин для фундаменту

Під час ремонтних робіт та обробці вкрай важливо дотримуватися правильності технології по багатьом пунктам. Так, наприклад, при будівництві на початковому етапі і подальшому ремонті необхідно знати точно, як зробити розчин для фундаменту і які компоненти в ньому використовувати. Тому розглянемо правильне ведення даного процесу і деякі його нюанси.

Для початку вам потрібно буде визначитися з маркою цементу і фірмою, яка виробляє його найбільш якісно. Перед тим, як зробити розчин для фундаменту за всіма правилами, проконсультуйтеся або з фахівцями у ремонтній справі, або з персоналом в спеціалізованих магазинах, які надають послуги з будівництва та оздоблення - вони допоможуть вибрати потрібний товар. Бетон можна зробити повністю самому, а також придбати готові матеріали і суміші. У будь-якому випадку, необхідно знати точні пропорції розчину для бетону.

Як зробити розчин для фундаменту. Інструкція

Змішайте одну частина від цементу з 3-6 частинами піску або гравію, якщо хочете отримати більш щільний і міцний бетон. Кількість речовини, що пов'язує (наприклад, піску) безпосередньо залежить від марки цементу і терміном придатності. Не купуйте прострочений продукт - швидше за все, він додасть бетону рихлість і зробить його неміцним. Потім ретельно перемішайте між собою цемент, пісок і чисту воду. Пам'ятайте, що даний розчин необхідно тримати не більше години-півтори, і в цей час необхідно залити його в обгороджений простір для бетону. Обгородіть цю ділянку від тварин, дітей та фізичного впливу, щоб бетон ліг рівно.

Перед тим, як зробити розчин для фундаменту необхідної форми, потрібно також оцінити близькість ділянки до підземних вод. Інакше фундамент просто попливе і прослужить короткий час, виникне деформація поверхні залитого на нього бетону. Для будь-яких інших конструкцій порядок робіт буде аналогічним з урахуванням матеріалів, з яких ця конструкція зроблена. Пісочно-цементний або гравійний розчин, який залишився, можна використовувати для будівництва і монтажу стін приміщення. Такий розчин також ідеально підійде для закупорки щілин і дрібних тріщин.

Якщо фундамент для будинку будується з окремих великих блоків, то бажано використовувати сучасний і якісний розчин цементу від надійного виробника. Пам'ятайте, що чим цемент важче, тим краще, та й піску або гравію в такому випадку потрібно менше. Не зайвим буде і перевірити відповідність ціни-якості. Такий цемент на блоках перешкоджає появі тріщин і розломів.

Якщо все-таки з'явилися явні дефекти в готовому бетоні, то, швидше за все, він був погано розмішаний і були використані неякісні інгредієнти при приготуванні розчину. Тому використовуйте для таких цілей бетономішалку або спеціальний міксер. Тара повинна бути глибокою і однаковою за розмірами, мати високі борти.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1146 | Додав: admin | Теги: фундамент, розчин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]