17:06
Як утеплити підлогу своїми руками

У холодний сезон так не вистачає тепла і затишку, особливо в приватному будинку. Щоб ця проблема вас не стосувалася, необхідно зробити підлогу теплою. У разі, якщо ви не хочете витрачати багато коштів на цю процедуру, можна зробити утеплення підлоги своїми руками.

Самим простим, швидким і недорогим є утеплення підлоги за допомогою ковроліну. Більш ефективним є покриття підлоги лінолеумом зі спеціальною теплоізоляційної підкладкою, яка збереже тепло. Також досить необтяжливим і дешевим матеріалом для утеплення підлоги в квартирі є ізолон. Його отримують за допомогою спіненого пінополіетилену. Цей досить тонкий утеплювач в зшитому стані (тобто має зшиті між собою молекули) має велику пластичність і здатність витримувати критичні температури. Достатньо лише укласти його на поверхню підлоги, приклеїти скотчем, а зверху настелити паркет або ламінат.

Утеплення підлоги своїми руками в приватному будинку має деякі особливості.

Стовпчастий фундамент

В основному цей тип фундаменту використовують при будові будинків без підвалів, з легкими дерев'яними стінами. Поверхня засипається піском, на нього укладається керамзит. Робиться чорнова підлога, яку для захисту від гниття необхідно обробити антисептиком. Чорнова підлога закривається шаром мінеральної вати або органічного утеплювача. Також не забудьте про пароізоляцію - шар матеріалу, який не пропустить вологу. Спочатку щільно укладаємо пароізоляційний матеріал - в якості захисту від вологи можна використовувати звичайний поліетилен. Потім укладається утеплювач, і врешті настилається підлогове покриття - паркет або ламінат.

Стрічковий фундамент

Такий тип фундаменту мають будинки з підвальними приміщеннями та цегляними стінами. Шар утеплювача треба розташувати з боку підвалу, при цьому також варто згадати про пароізоляцію. При наявності підвалу є сенс на утеплювач укласти гідроізоляцію, яка послужить перешкодою для намокання теплоізоляційного матеріалу. Це може бути знову ж щільний поліетилен, або руберойд.

Всі теплоізолятори мають свої особливості. Існує кілька типів теплоізоляційних матеріалів. Наприклад, засипні утеплювачі, такі як керамзит і пісок. Вони не дуже ефективні, зате коштують недорого. Далі йдуть волокнисті матеріали - це скляна і мінеральна вата. Набагато дорожче, але і якість цих утеплювачів на порядок вища. До речі, бажано в цьому випадку не економити, і придбати відразу імпортні матеріали. Дуже популярні полістирольні утеплювачі. Вони за властивостями і зовнішнім виглядом нагадують пінопласт. Їм не страшний грибок, цвіль, гризуни та інші неприємності. Дорого, але ефективно.

Якщо ви збираєтеся зробити бетонну підлогу або цементну стяжку, то утеплити підлогу слід таким чином. Під стяжку укладіть керамзит або мінеральну вату. Ще можна використовувати пінопласт з дрібнозернистою структурою.

Великим попитом останнім часом користується гіпсоволокно. Це матеріал, який зроблений з гіпсу з додаванням волокон деревини. Матеріал цей є екологічним, вельми міцним і стійким до вологи. Щоб полегшити роботу, у продажу є гіпсоволокнисті листи. Вони скріплюються один з одним, як ламінат. Також можна купити збірні комбіновані підлоги - дві гіпсоволокнисті плити з'єднані з теплоізоляційним шаром пінополістиролу.

Поширеним способом є утеплення підлоги своїми руками за допомогою водяного обігріву. Для цього необхідна цілісна (!) труба з металопластику або міді, яка монтується під підлогою приміщення у вигляді змійки. Після чого її заливають стяжкою, замість якої можна використовувати спеціальну суміш для теплих підлог.

Утеплення підлоги своїми руками також залежить від місця призначення приміщення. Наприклад, ви вирішили зробити теплу підлогу не тільки в квартирі, але і на балконі. У цьому випадку не слід використовувати керамзит або мінеральну вату. Краще застосувати пінопласт, який також підійде для утеплення стін і стелі.

Утеплити підлогу самостійно - завдання не з легких. Якщо ви сумніваєтеся у своїх силах, краще покликати на допомогу професіоналів. Ну, а якщо ваші здібності дозволяють обійтися своїми силами - дійте. Удачі в ваших починаннях!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1460 | Додав: abel | Теги: утеплення підлоги, утеплення підлоги своїми руками, матеріали для утеплення підлоги | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]