19:36
Як вибрати гіпсокартон?

З'явився не так давно, такий будівельний матеріал - як гіпсокартон, але в даний час досяг у ремонтообігу надзвичайних обсягів. Повсюдне використання гіпсокартону, говорить про його практичність і надійність, досить низьку вартість і простоту монтажу.

Гіпсокартон, використовується при кріпленні до стін, стель, підлог, на металеву обрешітку й інші поверхні, тим самим, по суті, замінюючи горезвісну штукатурку. Наприклад, з використанням гіпсокартону можна обшити стіни і стелі, зробити міжкімнатні перегородки і використовувати його на підлозі в якості основи для обробки.

Так, як же вибрати гіпсокартон? Для цього ми привели для вас деяку класифікацію різновидів гіпсокартонних листів. Візуально і за призначенням, гіпсокартон ділиться на кілька різновидів:

  • ГКЛВ гіпсокартонний лист.
  • ГКЛП гіпсокартонний вогнестійкий лист.
  • Сендвіч панелі.

ГКЛВ (вологостійкий лист гіпсокартону), містить у своїй структурі, спеціальні присадки, які мінімізують поглинання продуктом вологи. Поверхня листа ГКЛВ, звичайно, це картон, який проходить спеціальну антисептичну обробку, яка дозволяє поверхні листа, вдало справлятися з появою на ньому цвілі і грибка.

Вологостійкі листи гіпсокартону, варто вибирати тому, хто збирається робити ремонт у приміщеннях з підвищеною вологістю, таких, як туалетні, ванні кімнати і кухні.

ГКЛП (вогнестійкий лист гіпсокартону), зазвичай використовується, в цілях зведення перегородок і обшивки поверхонь в нежитлових, промислових та інших підсобних приміщеннях.

При виборі гіпсокартону, варто знати, що існує також і так звані комбіновані листи - сендвіч панелі. Така панель, являє собою комбінацію листів гіпсокартону та приклеєного до них утеплювача. Цей різновид гіпсокартону, підійде тим, кому необхідно утеплити зовнішні стіни будівель і приміщень.

При необхідності зробити в приміщеннях перегородки, вам також варто вибрати гіпсокартон. Такі перегородки добре поглинають звуки, легкі в монтажі і відносно не дорогі.

При виборі матеріалів для обробки стель, також можна використовувати гіпсокартон. Він відмінно підшивається до стель, має високу міцність, практичність і вогнестійкість. Обробивши будь-які з перерахованих вище поверхонь гіпсокартоном, ви завжди зможете їх декорувати і надати приміщенню незабутній вигляд.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1690 | Додав: abel | Теги: вибрати гіпсокартон, сендвіч панелі, купити гіпсокартон, гіпсокартон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]