15:53
Як вибрати і правильно нанести штукатурку?

Багато людей вважають, що їхній будинок - це місце, де вони знаходяться в даний момент. Інші прикипають до однієї житлоплощі, не в силах розлучитися з квадратними метрами, з якими пов'язано стільки спогадів. В обох випадках необхідно підтримувати презентабельний зовнішній вигляд приміщення, регулярно проводити його ремонт.

Якісний довговічний ремонт складається з безлічі різних аспектів. Це і сучасний дизайн, і характеристики оздоблювальних матеріалів, і зручне планування. Але якщо готові стильні меблі можна легко вибрати і замовити, то з чорновими роботами доведеться "повозитися". Всім відомо, що нерівні стіни здатні зіпсувати враження навіть від найдорожчих шпалер або фарби. Тому в першу чергу необхідно подбати про якісне вирівнюванні поверхонь, а для цього нам знадобиться хороша штукатурка.

При виборі того чи іншого різновиду потрібно звернути увагу на склад суміші. Він впливає на зовнішній вигляд і призначення покриття. Так, штукатурка, основу якої становить цемент, призначена для зовнішніх робіт. Її можна використовувати і вдома, але вона має брудно-сірий колір і більш грубу текстуру. Для внутрішніх робіт краще вибирати склад на основі гіпсу. Він має відносно білий колір і більш тонку структуру. Але для зовнішніх робіт гіпсову штукатурку застосовувати не можна, так як вона швидко потріскається від перепадів температур. Цей фактор потрібно врахувати і в заміських будинках, де взимку ніхто не проживає. Температура в таких приміщеннях в зимовий період може опускатися нижче нуля градусів, отже, вибирати для них потрібно цементну штукатурку для зовнішніх робіт.

Будь-який виробник вкаже на своєму виробі, що цей склад є найоптимальнішим. Але перевагу все ж варто віддавати продукції відомих перевірених марок. Вони завжди знаходяться на слуху. На упаковці вказано приблизні витрати суміші (яку потрібно брати з запасом) і пропорції розведення. Розчиняється суха суміш звичайною водою, в якісну штукатурку не потрібно додавати ніяких сторонніх інгредієнтів - це лише зіпсує результат.

Перед нанесенням стіну обробляють ґрунтовкою, ретельно очищаючи кришаться ділянки. Суміш набирають на великий шпатель маленьким. А потім впевненими рухами наносять штукатурку знизу вгору, тримаючи інструмент під гострим кутом. Не рекомендується наносити матеріал товстим шаром, так як при висиханні поверхня потріскається. Після того, як стіна висохне, її потрібно заґрунтувати і також обробити еластичною шпаклівкою. В результаті вийдуть ідеально рівні стіни, готові до нанесення декоративного покриття.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1534 | Додав: abel | Теги: як правильно нанести штукатурку, як вибрати штукатурку, Як вибрати і правильно нанести штук, штукатурка, вибір штукатурки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]