17:00
Як вибрати карниз: поради

Ремонт своїми руками - це найкраще, що можна придумати. Саме в цьому випадку ви підберете обстановку, декор і меблі виключно за своїм смаком і бажанням. Це стосується і вибору карнизів, які відіграють важливу роль в інтер'єрі, впливаючи на його загальний вигляд, зручність роботи зі шторами і їхню функціональність. Про те, як вибрати карниз, і піде мова в нашій статті.

В першу чергу пам'ятайте, що він повинен гармоніювати з навколишнім оточенням і відповідати стилю штор. Крім того, конструкцію треба вибирати з урахуванням ваги матеріалу. Якщо вона виконана з пластика, а штори виготовлені з важкої щільної тканини, то карниз просто не витримає їхньої ваги, прогнеться або зламається.

Не забувайте, що на загальний вигляд кімнати більше вплинуть круглі моделі, які кріпляться під стелею. Якщо треба візуально розширити отвір вікна, то карниз повинен бути ширше отвору, щоб штори частково закривали решту поверхні стіни. Якщо ж вікно непропорційно велике, то краще вибирати конструкцію, яка збігається за розміром з шириною вікна.

Якщо розмір вікна відповідає вашим уявленням про пропорції, то можна вибрати карниз, який буде ширше прорізу в кожну сторону на 25-30 см. Це дозволить розсунутими з боків шторам не затуляти денне світло.

Вибираючи карниз для штор з ламбрекеном, пам'ятайте, що він повинен бути потрійним, а кріпиться він під самою стелею, інакше ламбрекен закриє частину вікна.

В дитячу кімнату краще повісити практичний пластиковий варіант будь-якого кольору, оформлений "під дерево". Коштує він недорого і чудово поєднується з дизайном дитячих меблів.

При виборі карниза в магазині подивіться, чи легко ковзають по ньому затискачі і гачки для штор. Якщо це буде викликати труднощі, то потім вам доведеться туго смикати штори, щоб їх посунути. Що вже говорити про стабільність шторних петлей. Відмінним вибором стануть карнизи у формі арки або еркера, що повторюють вигини ліній елементів приміщення. Такі моделі, як правило, виконуються на замовлення.

Мінімальним впливом на інтер'єр відрізняються стельові карнизи. Кріплять під стелею, вони стають майже непомітними, і весь акцент в цьому випадку переміщається на штори і їхній дизайн. Їх можна повісити так, щоб полотно матеріалу звисало зі стелі до підлоги, створюючи ефектну драпіровки.

Визначившись із стилем карниза, залишається лише вибрати спосіб кріплення штор. Це дуже важливий момент, адже вам постійно доведеться мати з цим справу. Зазвичай сполучним елементом між шторами і карнизом є гачки й затиски, на які і кріпляться полотна штор.

Гачок - найпопулярніший елемент кріплення Він зручний, легко фіксується на карнизі і швидко втягається в петлю штори. Якщо він виготовлений із прозорої пластмаси, то надасть мінімальний вплив на вид карниза, так як його майже не видно. Головний недолік гачка - необхідність пришивати до штори петлі, але це сьогодні легко спрощується, якщо купити стрічку з уже готовими петлями і просто пристрочити її до краю штори.

Іншим популярним елементом кріплення є затиски. Їх головна перевага - можливість регулювання штор по довжині. Це досягається шляхом підгину тканини на потрібну величину. Є у них і недолік: затискачі можуть не витримати важких штор, і легко зіпсують тонку тканину.

Є ще один варіант кріплення - це люверси - окантовані металом або пластиком отвори, які знаходяться у верхній частині штори. Круглий карниз просто протягується через них. Для легких штор краще вибирати пластикові кільця, для важких - металеві. Потрібна кількість кріплень вибирається, виходячи з довжини карниза, так як він не повинен провиснути під вагою штор, а довжина - виходячи з розміру виступаючої частини підвіконня. Пам'ятайте, що повинно забезпечуватися таке звисання штор, щоб в закритому стані в районі підвіконня вони не створювали негарний виступ.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1542 | Додав: abel | Теги: купити карниз, карниз, вибір карниза, встановлення карниза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]